Conduceți prin exemplu

0
Conduceți prin exemplu în a face față stresului și presiunii

5 sfaturi pentru părinți despre cum să le susțină copiii Acasă  Copiii au un înalt simț al valorilor și au nevoie de modele de urmat ca exemplu pentru a face față provocărilor.Copiii au perceput ceva? Îmi tratez membrii familiei cu respect și cum îmi percep ei respectul? Ce se întâmplă dacă nu ne tratăm unul pe altul cu respect?

Cu următoarele indicații, puteți fi un model puternic pentru copiii dvs. și îi puteți sprijini pe drumul lor.

Conduceți prin exemplu: 5 sfaturi pentru părinți despre cum să le susțină copiii

Merită să ne oprim să reflectăm asupra calităților pe care trebuie să le posede o figură de referință pentru a fi considerată un bun exemplu de urmat – mai ales în ceea ce privește rolul părinților, în care, vă place sau nu și oricât de inconfortabil ar putea face gândul, sunteți un exemplu de figură pentru copiii tăi, indiferent dacă știi sau nu.

Autenticitate

  • Dacă copiii simt că există consistență între ceea ce spun părinții lor și ceea ce fac ei, baza unei legături de încredere este creată în relația părinte-copil.
  • Pe această bază, pot fi construite reguli și linii directoare educaționale care să ofere copiilor siguranța necesară pentru a crește într-un context adecvat. Copiii simt că se pot baza pe părinții lor.

Un da ​​la imperfecțiune

Ce se întâmplă dacă ceva nu merge bine? Nicio figură de referință nu este lipsită de defecte, dar chiar acest mod de a vedea lucrurile conține o oportunitate sau posibilitatea de a deveni conștient de imperfecțiunea cuiva ca figură de referință parentală.

Un da ​​la imperfecțiunePărinții care își acceptă deficiențele pot, de asemenea, să-și ceară scuze copiilor pentru lucruri care nu au funcționat așa cum ar trebui.

Apreciere și respect

Aproape niciun alt aspect al educației parentale ca model are un potențial mai mare pentru copii de a prospera decât aprecierea și respectul. Mai ales când copiii se opun măsurilor educaționale și regulilor impuse acestora într-un scop bun, o atitudine caracterizată de apreciere și respect se dovedește a fi de ajutor.

Respectă-le părerea și arată-le înțelegere față de ei. Explicați-i de ce sunteți neclintiți cu privire la o anumită regulă sau căutați împreună o soluție.

Cu o glumă totul este mai ușor

  1. Comportamentul parental este, de asemenea, important atunci când lucrurile în familie devin grele. Abilitatea de a râde de sine dezlănțuie o forță și o ușurință de neimaginat. Acest lucru vă ajută să faceți față loviturilor și înfrângerilor scăzute.
  2. În timp ce o familie poate fi nevoită să facă față și provocărilor și obstacolelor, dacă diferiții membri ai familiei se inspiră reciproc să facă față acestor situații cu o bună doză de umor, viața de zi cu zi va fi puțin mai ușor de gestionat.

Dedicare

Munca educațională desfășurată de părinți va avea întotdeauna ca obiectiv entuziasmul copiilor lor pentru proiectele și visele pe care le urmăresc. Dacă părinții le permit copiilor să atingă ceea ce le bate inima cu pasiune, devine mai ușor pentru copii să le calce pe urme. Părinții entuziaști au copii care sunt entuziaști sau capabili să se entuziasmeze

Conduceți prin exemplu în a face față stresului și presiunii

Nu numai copiii și tinerii, ci și mulți adulți se simt sub presiune de-a lungul vieții: în familie, la locul de muncă, din cauza cerințelor din ce în ce mai mari ale societății noastre bazate pe performanță. Presiunea apare adesea din suma tuturor sarcinilor mici pe care le presupune viața noastră uneori atât de agitată și plină de zi cu zi.

Fiecare dintre noi trebuie să dezvolte un mod sănătos de a face față presiunii. Acest lucru dă naștere la strategii comportamentale foarte diferite și nu toate sfaturile bune sunt aplicabile în mod egal tuturor.

Conduceți prin exemplu în a face față stresului și presiuniiPrin comportamentul nostru suntem modele pentru copiii noștri și, prin urmare, modelăm modul lor de a face față presiunii. Prin urmare, ar trebui să ne întrebăm sincer și autocritic: Ce exemplu sunt eu și ce exemplu aș vrea să fiu?

Recomandări pentru părinți

  1. Fii spontan și autentic: în ce măsură sunt eu cu adevărat în familie? Există lucruri pe care încerc să le ascund? Oare copiii noștri mă percep la fel afară ca și în casă?
  2. Nu-ți fie teamă să recunoști o greșeală, chiar și în sarcina ta educațională: Cum fac față momentelor de eșec, dezamăgire sau înfrângere? Permit altor membri ai familiei să facă greșeli și pot să vorbesc despre ele?

Arătați apreciere sinceră față de cei din jur: când a fost ultima dată când am arătat apreciere față de partenerul meu și cum? Când am încurajat-o ultima oară?