3 factori care ii ajuta pe copii sa invete usor si rapid

0
Fiecare trebuie să-și găsească cel mai bun moment pentru sine

Mediul trebuie să fie calm Click aici  , copilul trebuie odihnit, studiul trebuie despărțit cu mici pauze… Iată câteva sfaturi de la profesoara germană Uta Stuecke din cartea ei „Training concentration”, Erickson, pentru a îmbunătăți concentrarea copiilor și a realiza rezultate academice mai bune.

Concentrarea, adică capacitatea de a controla și de a menține atenția în timpul unei sarcini, este esențială pentru a putea merge bine la școală.

Lată câteva dintre sfaturile autorului pentru a învăța să te concentrezi

Copiii de azi sunt supuși mult mai multor stimuli decât în ​​trecut: televiziune, jocuri video, smartphone-uri, dar de multe ori au dificultăți de concentrare atunci când își fac temele sau urmează orele de la școală.

Din acest motiv Uta Stuecke, profesoară germană, în cartea „Training concentration” (Erickson), a dezvoltat un sistem de exerciții destinat părinților și profesorilor, pentru a antrena copiii în concentrare, așa cum există antrenament în sport.

Lată câteva dintre sfaturile autorului pentru a învăța să te concentreziÎn acest articol

  • Mediul în care copilul învață trebuie să fie liniștit, fără distragerea atenției de la smartphone-uri și bine oxigenat Copilul trebuie să fi dormit suficient Faceți pauze Este mai bine să studiați dimineața sau după-amiaza târziu.
  • Niciodată după prânz Dacă se descurcă prost la școală și intră într-un cerc vicios pe care nu mai poate să-l învețe pentru că este demotivat, trebuie ajutat să iasă din acesta. nu cere prea mult sau prea puțin

Copilul trebuie să fi dormit suficient

1) Mediul în care copilul învață trebuie să fie liniștit, fără distragerea atenției smartphone-ului și bine oxigenat

Pentru a concentra și factorii de mediu sunt importanți. Când un copil își face temele, asigurați-vă că camera este bine oxigenată, nu există zgomote enervante și nici distragere de la telefonul mobil sau alte mijloace de comunicare.

Citeste si:Învățarea copiilor, limitați utilizarea tabletelor și a smartphone-urilor2) 

Mulți copii sunt distrași atunci când sunt obosiți și obosiți. Așa că trebuie să vă asigurați că cei mici se odihnesc noaptea un număr de ore suficient pentru vârsta lor.
Citeste si:De cât somn au nevoie copiii?

3) Ia pauze„Numerele studii științifice au arătat că oamenii care fac pauze mici au rezultate mai bune decât cei care studiază non-stop”, spune Stuecke.

Mai bine să studiezi dimineața sau după-amiaza târziu

Un copil este capabil să se concentreze bine doar atunci când are ocazia să se deconecteze și să se odihnească, de aceea este important să planificați pauze scurte de 2-5 minute cel puțin la fiecare 10-15 minute de studiu.

Mai bine să studiezi dimineața sau după-amiaza târziuCopiii care alternează între muncă și pauze în mod regulat învață mai eficient, deoarece 10 minute de muncă concentrată produc mai mult de 30 de minute stând distras la un birou.

Niciodată după prânz

  1. De asemenea, este important să respectați ritmul zilnic. Într-o zi sunt momente în care faci mai mult și momente în care faci mai puțin.
  2. În principiu, nu ar trebui să studiezi după prânz. Deoarece organismul este ocupat cu digestia, iar oboseala care rezultă afectează capacitatea de concentrare.

„Cele mai bune momente pentru a studia sunt dimineața și după-amiaza târziu. Evident, totuși, fiecare trebuie să-și urmeze aptitudinile, sunt cei care performează mai bine dimineața și cei seara.

Fiecare trebuie să-și găsească cel mai bun moment pentru sine

5) Dacă îi merge prost la școală și intră într-un cerc vicios pe care nu-l mai poate studia pentru că este demotivat, trebuie ajutat să iasă din el

Atitudinea copilului față de studiu îi afectează capacitatea de concentrare.

Fiecare trebuie să-și găsească cel mai bun moment pentru sineDacă un copil întâmpină continuu eșecuri școlare, motivația lui se scufundă: nu se mai simte în stare să facă nimic și ar putea chiar să dezvolte frică de școală și teme, intrând astfel într-un cerc vicios: „nu pot”, „nu pot studia” , „Nu mă descurc bine la școală”…

Pentru a rupe acest cerc vicios este necesar ca părintele să se angajeze zi de zi pentru a-l antrena în concentrare. Pe măsură ce un copil învață să se concentreze, devine mai bine la teme și se va descurca mai bine la școală.

  • Citeste si:10 lucruri care îmbunătățesc învățarea academică
  • 6) Antrenamentul de concentrare: 10 minute pe zi sunt suficiente

Copilului îi este greu să se concentreze dacă nu s-a obișnuit niciodată. Antrenamentul de concentrare trebuie privit de către părinți ca antrenament sportiv. În fiecare zi trebuie să obișnuiești copilul să se concentreze 10 minute la rând.

Va fi obositor pentru el la început dar rezultatele se vor vedea în timp. Important este să perseverezi și să nu renunți dacă rezultatele nu vin imediat.9 FOTOGRAFII250x210Stima de sine a copiilor, regulile de aur pentru cultivarea ei mergi la galerie