În vacanță virtuală în timp ce #StămAcasă: 17 muzee celebre ce pot fi vizitate online

Teama de coronavirus a luat cu asalt universul culturii, iar streaming-ul a devenit noul live şi în direct pe care se bazează muzeele din întreaga lume în această perioadă, astfel încât publicul să se poată bucura de artă în aceste vremuri de pandemie, potrivit EFE, citată de agenția de presă Agerpres.ro.

elefant.ro

 

1. Muzeul Prado din Madrid, Spania

Muzeul Prado este cel mai vizitat muze din Spania, fiind un muzeu și o galerie de artă situată în Madrid. Muzeu cuprinde una dintre cele mai interesante colecții de artă europeană, din secolul al XIV-lea și până la începutul secolului al XIX-lea. Muzeul a lansat iniţiativa “El Prado contigo” (Prado, cu tine) pentru a menţine legătura cu publicul. Muzeul extinde totodată timpul dedicat vizitelor online pe reţelele de socializare, pentru a-şi prezenta colecţiile începând cu ora 10:00 dimineaţa, ora obişnuită de deschidere a muzeului.

Web Prado are un bogat conţinut online pe care pot fi vizitat opere precum “Las Meninas” sau “El Jardín de las Delicias”.

Link: Capodoperele Muzeului Prado

 

answear.ro

2. Muzeul Luvru din Paris, Franța

În Franţa, Muzeul Luvru, oferă o conexiune online pentru a cunoaşte nu doar principalele sale opere, ci şi achiziţiile noi, printre care “Apolo”, o sculptură provenită din Pompeii (Italia) a cărei expunere a fost posibilă în urma mobilizării a 5.600 de donatori.

Poți accesa de acasă, într-un tur virtual în Muzeul Luvru (click pe linkul activ):

 

3. Muzeul Peggy Guggenheim din Veneţia, Italia

De acasă pot fi consultate și alte temple ale artei precum Muzeul Peggy Guggenheim din Veneţia, închis temporar, prin prezentări virtuale ale principalelor sale opere, însoţite de explicaţiile angajaţilor muzeului.

Link: Colecțiile operelor de artă din muzeul Peggy Guggenheim din Veneția

 

4. Muzeul Malba din Buenos Aires, Argentina

Malba, Muzeul de Artă din America Latină din Buenos Aires, oferă vizite virtuale dedicată arhitecturii şi colecţiei sale permanente, o ocazie minunată pentru a cunoaşte operele lui Diego Rivera, Emilio Pettoruti, Frida Kahlo, sau Helio Oiticica.

Link: Colecția operelor din muzeul Malba din Buenos Aires

 

5. Muzeul Regina Sofia din Madrid, Spania

Muzeul Regina Sofia din Madrid (Museo Reina Sofia) dispune de un web care este “un muzeu paralel”, potrivit instituţiei, cu ajutorul căruia vizitatorii pot accesa 170 de videouri de expoziţii şi înregistări audio.

Accesează de la Muzeul Regina Sofia din Madrid:

 

6. Muzeul Thyssen din Spania, Madrid

Site-ul muzeului Thyssen te așteaptă pentru vizite virtuale ale colecţiei sale permanente şi temporare “Rembrandt el retrato en Amsterdam” vernisată în urmă cu câtva zile.

Dă click pentru a vizita:

 

7. Muzeele Vaticanului, Italia

În Italia, poți alege să parcurgi virtual Muzeele Vaticanului (Musei Vaticani), complexul muzeistic ce reunește cele 10 muzee de la Vatican, cu secțiuni diferite. Muzeele Vaticane includ: Muzeul Gregorian Egiptean, Muzeul Gregorian Etrusc, Muzeele de Antichități clasice, Muzeul Pio-Clementino, Galeria de Artă, Galeria de Tapiserii, Muzeul Misionar-Etnologic, Muzeul Sacru (Biblioteca), Muzeul Profan și Muzeul Istoric al Vaticanului. Totodată, pot fi admirate: Capela Sixtină, Ștanțele (cele 4 săli) ale lui Raffaello, Palatul Belvedere, Sala Doamnelor, Sala Imaculatei, Sala Clarobscurului, Capela Niccolina, Apartamentul Borgia, Salonul Sixtin și Sala Nunții Aldobrandine.

Vizitează chiar acum printr-un click:

 

8. Galeriile Uffzi din Florenţa, Italia

Galeriile Uffzi din Florenţa (Galleria degli Uffizi) reprezintă cel mai cunoscut muzeu situat în Centrul Istoric din Florența, regiunea Toscana, Italia. Muzeul deține o colecție de pictură renascentistă, găzduită într-un palat din secolul al XVI-lea, prezentând lucrări ale celor mai celebri pictori ai epocii, inclusiv Michelangelo, Leonardo da Vinci și Botticelli.

Poți vizita online:

 

9. British Museum din Londra, Marea Britanie

Fondat în 1753, British Museum din Londra este unul dintre cele mai vechi și mai impozante muzee din lume, cu exponate variind de la mumii egiptene la comori romane. Pe site-ul său, British Museum oferă vizitatorilor virtuali posibilitatea să exploreze peste 60 de galerii cuprinzând opere asiriene, grecești, romane, nord-americane, mexicane, chineze și sud-asiatice, indiene, coreene etc.

Link: Explorează galeriile British Museum din Londra

 

10. Muzeul Arheologic din Atena, Grecia

Muzeul Arheologic din Atena este unul dintre cele mai muzee ale lumii deoarece găzduiește cea mai bogată colecție de artefacte din Grecia Antică și nu numai. Colecțiile muzeului ce pot fi vizualizate online sunt: antichități preistorice, sculpturi, lucrări de metal, vase și arte minore, antichități egiptene și antichități din Cipru.

Link pentru vizita online: Colecțiile Muzeului Arheologic din Atena 

 

11. Metropolitan Museum of Art din New York, SUA

Metropolitan Museum of Art, situat în New York, este cel mai vizitat muzeu din Statele Unite ale Americii. Exponatele sale prezintă cronologic de la obiecte din epoca de piatră până la expoziții speciale ale artiștilor contemporani.

Ce mi-a plăcut mult este secțiunea #MetKids unde copiii pot explora sub formă de joc istoria artelor.

Vizitează online Metropolitan Museum of Art din în New York:

 

12. Muzeul Ermitaj din Sankt Petersburg, Rusia

Muzeul Ermitaj este unul dintre cele mai mari din lume, având expuse peste 60.000 de piese, în aproximativ 1.000 de săli. Muzeul prezintă, pe lângă numeroase piese ale antichității, o colecție de opere de artă europene a perioadei clasice. Printre operele expuse figurează picturi ale maeștrilor olandezi și francezi ca Rembrandt, Rubens, Vincenzo Petrocceli, Matisse și Paul Gauguin.

Intră pentru o vizită virtuală a Muzeului Ermitaj din Sankt Petersburg:

 

13. Muzeul Național din Coreea, Seul, Coreea de Sud

Muzeul Național din Coreea este unul dintre cele mai vizitate muzee de artă din lume. Aici pot fi admirate artefacte și exponate care datează din timpul dinastiei Joseon (1392-1910).

Link: 30 de capodopere ale Muzeului Național din Coreea

 

14. Muzeul Național de Artă al României, Muzeul K.H. Zambaccian și Muzeul Theodor Pallady, București

Muzeul Național de Artă al României este cel mai important muzeu de artă din țară, înființat în 1948, și găzduit în Palatul Regal de pe Calea Victoriei din Capitală. Muzeul Național de Artă al României deține cele mai bogate colecții de artă românească medievală și modernă, artă europeană, arte decorative și artă orientală din țară.

Muzeul Zambaccian este un muzeu de artă din București, aflat în apropiere de Piața Dorobanților.

Muzeul Național „Theodor Pallady” deține câteva remarcabile pânze ale marelui pictor român Theodor Pallady, precum și un lot de peste 800 de desene, reprezentative pentru perioada pariziană a lui Pallady.

Vizitează virtual Muzeul Național de Artă al României, Muzeul K.H. Zambaccian și Muzeul Theodor Pallady din București: 

 

15. Muzeul Național Brukhental din Sibiu

Muzeul Național Brukhental din Sibiu este, de fapt, un complex de muzee situat în Palatul Brukenthal din Centrul Istoric al Sibiului. Galeriile de Artă Brukenthal cuprinde circa 1.200 de picturi ale principalelor școli de artă europene din secolul al XV-lea până în secolul al XVIII-lea: lucrări din perioada renascentistă flamandă, germană, austriacă, italiană , spaniolă și franceză, a barocului și rococoului. Palatul în sine este cea mai importantă clădire barocă din Transilvania.

Poți vizita chiar acum la Muzeul Brukenthal:

 

16. Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” din București

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” este una dintre principalele atracții turistice ale Bucureștiului. Aici au fost aduse din locurile de origine construcții țărănești, iar interioarele construcțiilor au fost reconstituite și dotate cu obiecte autentice, specifice fiecărei zone etnografice și epoci de proveniență a monumentelor. Monumentele oglindesc viața tradițională românească.

Poți vizita online expoziția permanentă – arhitectura vernaculară, pe secțiuni: gospodării, instalații, biserici și troițe, anexe, sectorul nou și Hanul „La Barieră”.

Link: Expoziția permanentă a Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti” din București

 

17. Castelul Bran, județul Brașov

Castelul Bran este un monument istoric și arhitectonic situat în Pasul Bran-Rucăr, la 30 de kilometri de Brașov, devenit foarte cunoscut datorită istoriei legate de Vlad Țepeș, cunoscut și drept Contele Dracula, legendă ce atrage numeroși turiști străini.

Stând acasă, puteți vizita împreună virtual Castelul Bran cu ajutorul:

 

Vizitând chiar și virtual cele mai căutate muzee din lume și din România, putem profita de această perioadă pentru a-i familiariza pe copii cu arta și cultura din întreaga lume și din toate epocile.

 

Sursa foto: Pixabay

 

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit

Taguri

Ana Bâtcă

Sunt Ana Bâtcă, cofondator Centrul de Parenting și mama unui băiețel născut în 2013. Misiunea mea este să sprijin părinții să aibă o comunicare mai bună și relații mai frumoase cu copiii lor. În ceea ce fac, mă ajută formările mele în Coaching, Master Coaching, Formator, NLP Practitioner, NLP Master, precum și experiența de peste 800 de ore de lucru cu oamenii în ședințe individuale și de grup.

Articole similare

Utilizăm fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care CentruldeParenting.ro prelucreaza datele cu caracte personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele Dumneavoastra pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close