Vacanta Virtuala Stam Acasa Muzee Ce Pot Fi Vizitate Online

0
Un muzeu oferă o metodă eficientă de învățare

Meniu saptamanal pentru copii, idei pentru fiecare anotimp

Crearea unui meniu săptămânal echilibrat și gustos, potrivit pentru întreaga familie, se poate dovedi a fi mai simplă decât pare. Va fi imaginația pagina princiala celor care pregătesc mesele și sezonalitatea să creeze o alimentație variată și echilibrată din când în când

Oricine dorește să pregătească un meniu săptămânal cât mai echilibrat pentru copiii lor se va fi întrebat adesea ce să gătească pentru fiecare masă.

Deși poate părea o întreprindere dificilă, pregătirea unui meniu săptămânal potrivit nu doar pentru copii, ci și pentru restul familiei este, în realitate, mai simplă decât pare.

De fapt, obiectivul principal pentru cei care se ocupă de cumpărături și de pregătirea meniului săptămânal pentru copii nu ar trebui să fie acela de a petrece timp și energie căutând multe preparate diferite, ci mai degrabă de a crea un meniu împărtășit de fiecare membru al familiei. , inclusiv micuții casei care, în general de la 6 luni în sus,

Se apropie de primele degustări

Uscate. Ca alternativă la lapte, se poate folosi iaurt alb întreg la care se poate adăuga un fruct de sezon, cremă de migdale sau alune tocate mărunt și cereale umflate sau fulgi de ovăz.

Mic dejun alternativ. Clatite, smoothie-uri, un desert de casa sau un mic dejun savuros cu paine si branza ricotta, paine si omleta sau paine cu paté de masline.

Se apropie de primele degustări

Pe lângă micul dejun, gustările nu trebuie uitate în meniul săptămânal echilibrat al copiilor noștri. De fapt, în timp ce adultul poate chiar sări peste ele complet, pentru un copil gustările de la mijlocul dimineții și la mijlocul după-amiezii sunt de o importanță fundamentală. Fructele proaspete, iaurtul, fructele uscate (tocate sau sub forma de creme pentru cei mici) sunt cu siguranta de preferat in timpul saptamanii, fara a uita ca se pot da si biscuiti, batoane sau o felie buna de paine prajita cu ulei și/sau roșii cherry .

Cu ce să hrănești copiii la prânz?

Prânzul este masa principală a zilei copiilor. Poate fi compus sub forma unui singur fel de mâncare sau în mod tradițional, adică felul întâi, felul al doilea și garnitura. Nu există nicio modalitate mai bună decât cealaltă, important este că fiecare masă asigură copilului un aport corect de nutrienți (carbohidrați, proteine, grăsimi și fibre).

Iată două exemple practice pentru a construi un meniu echilibrat pentru copiii de orice vârstă:

Un singur fel de mâncare. Compus din paste/orez/orz/seltă/mămăligă sau alte cereale (cuscous, hrișcă, quinoa etc.), asezonate cu carne sau pește (de trei-patru ori pe săptămână) sau leguminoase (de patru-cinci ori pe săptămână), brânză (de două-trei ori pe săptămână) sau ouă (o dată-de două ori pe săptămână).

Ca să dau câteva exemple de preparate tradiționale unice: paste sau mămăligă cu sos de carne sau leguminoase; orez și linte; paste și năut; cuscus de mare. La acestea este bine să adăugați o porție de legume și prânzul este complet.

Mâncare tradițională

Constând din paste/orez/orz/seltă sau alte cereale asezonate cu o legumă urmată de un fel al doilea format din carne sau pește (de trei-patru ori pe săptămână) sau leguminoase (de patru-cinci ori pe săptămână), brânzeturi (două- de trei ori pe săptămână) sau ouă (o dată-de două ori pe săptămână).

Ca să dau câteva exemple foarte simple: paste cu sos de roșii însoțite de bucăți de carne fierte în suc de portocale cu o salată mixtă de fenicul și morcovi; risotto cu șofran urmat de pește gratinat la cuptor și broccoli sotat; salata de spelta cu rosii, dovlecei si busuioc urmata de o caprese (mozzarella si rosii).

Mâncare tradițională

La aceasta se poate adauga o felie de paine pentru a insoti legumele sau felul al doilea, sau chiar pentru a fi consumata dupa ce ai mancat un fel de mancare.

Dacă copilul dorește, fructele pot fi incluse și în meniul său echilibrat săptămânal după mesele principale fără probleme.

Un muzeu te face mai inteligent

Nu există nicio îndoială că unul dintre rolurile principale ale muzeelor este de a implica și educa comunitatea. Exponatele muzeului se concentrează adesea pe un anumit domeniu de studiu, pe o anumită perioadă de timp, dar puteți găsi mult mai multe într-un muzeu decât credeți. Școlile se bazează foarte mult pe muzee pentru a-și îmbunătăți oferta educațională. New York Museum Education Act, de exemplu, urmărește să creeze un parteneriat între școli și instituții culturale pentru a pregăti elevii pentru secolul XXI. Galeriile devin săli de clasă, și nu doar pentru copii. Chiar și muzeele în sine au povești interesante care inspiră și educă vizitatorii. Devine aproape imposibil să părăsești un muzeu fără a obține vreo sugestie sau informații în timpul vizitei tale.

Un muzeu oferă o metodă eficientă de învățare

Muzeele sunt exemple de medii informale de învățare, ceea ce înseamnă că sunt dedicate în primul rând educației informale (un proces pe tot parcursul vieții în care indivizii dobândesc atitudini, valori, abilități și cunoștințe din experiența de zi cu zi și din mediul înconjurător). îi înconjoară).

Chiar și în afara muzeelor, învățarea informală joacă un rol fundamental în educația cuiva. De fapt

Un muzeu oferă o metodă eficientă de învățare

Departamentul Muncii din SUA a estimat că 70% sau mai mult din învățarea legată de muncă are loc în afara locului de muncă. O singură vizită la un muzeu poate oferi vizitatorilor informații aprofundate despre o anumită temă, în funcție de cât timp decideți să dedicați acelei expoziții. Mediul vă permite să vă faceți propriile experiențe unice, eliminând informațiile care nu ne interesează.

În ciuda succesului pe care muzeele l-au avut deja în educarea vizitatorilor, continuă să existe discuții în curs între instituții cu privire la capacitatea tot mai mare a muzeelor de a reuși să fie eficiente pentru învățarea informală.

Muzeele sunt centre comunitare

Muzeele sunt mult mai mult decât „colecții de artefacte”; vă permit să vă întâlniți cu cei apropiați, să discutați idei și opinii și să deveniți o parte activă a unei comunități.

Au fost cursuri de yoga la MoMA și tabere de vară la Experience Music Project.

Muzeele găzduiesc din ce în ce mai mult discuții de artă, semne de cărți, cursuri de dezvoltare profesională și chiar festivaluri de vin și piețe de fermieri. Ceva se întâmplă peste tot în lume, trebuie doar să te uiți la paginile web ale unor muzee (sau să vizitezi paginile lor de Facebook) pentru a vedea ce oferă publicului!