Ministerul Educatiei Nationale a demarat procedurile legale necesare pentru desfiintarea unei universitati private din Bucuresti, a uneia din Timisoara si a uneia din Brasov.

Ministerul Educatiei a pus in dezbatere publica proiectele de lege conform carora Universitatea Financiar Bancara din Bucuresti si Universitatea „Mihai Eminescu” din Timisoara au primit calificativul „lipsa de incredere” din partea Agentiei Romane de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior (ARACIS) in 2013 si, respectiv, 2014, din cauza nerespectarii standardelor de calitate, in timp ce la Universitatea „George Baritiu” din Brasov nu mai functioneaza nicio specializare si niciun program de studii universitare, scrie Digi24.ro.

Universitatea Financiar Bancara din Bucuresti a fost infiintata in 2009 si are in componenta Facultatea de Management Financiar, cu specializarea Finante si Banci. In perioada septembrie 2013 – martie 2014, Universitatea a fost sub monitorizare speciala. Raportul ARACIS a aratat ca universitatea nu a elaborat un plan de masuri pentru solutionarea observatiilor sale privind nerespectarea standardelor de calitate si acordarea calificativului “Neincredere”. Astfel, in acest an universitar la aceasta institutie nu mai functioneaza nicio specializare.

„Am renuntat la ASE, dau la Psihologie”. Cum ajutam un adolescent sa-si aleaga singur cariera

Cele mai comune 5 motive de depresie la studenti. Sfaturi de la psihiatru

Universitatea „Mihai Eminescu” din Timisoara a fost infiintata in 2005 si a fost sub monitorizarea speciala a Agentiei Romane de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior (ARACIS) in perioada septembrie 2013 – martie 2014. Raportul de evaluare a concluzionat lipsa cadrelor didactice si activitatea necorespunzatoare a secretariatului.

Institutia a intrat in lichidare in 2014 cu toate programele / specializarile, astfel ca in anul universitar 2017-2018 nu mai functioneaza niciun program de studii universitare, la nici un an de studii, la nici o forma de invatamant, la nicio locatie din tara sau strainatate.

„Prin urmare, Universitatea „Mihai Eminescu” din Timisoara se desfiinteaza ca institutie de invatamant superior, persoana juridica de drept privat si de utilitate publica, parte a sistemului national de invatamant”, se arata in proiect.

Studentii care nu si-au finalizat studiile pot fi inmatriculati la alte universitati autorizate provizoriu sau acreditate care au specializari din acelasi domeniu de licenta. Arhiva universitatii va fi pastrata la Arhivele Nationale ale Romaniei, Directia Judeteana Timis a Arhivelor Nationale.

Cea de-a treia universitate pe care ministerul vrea sa o desfiinteze este Universitatea „George Baritiu” din Brasov, infiintata in 2002. Anul trecut, conducerea Universitatii a comunicat ministerului decizia Asociatiei “Societate Ateneul Roman”, filiala Brasov, de a desfiinta institutia.

„Nu poti face nimic cu un copil a carui inima nu-ti apartine”. De ce e mai important sa fim aproape de copil decat sa-l crestem independent

„Fata de 15 ani nu vrea sa invete, ma minte, chiuleste”. 9 pasi pentru a reseta relatia cu adolescentul

 

Sursa foto: Pixabay

 

 

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit