Elevii cu varste mai mici de 15 ani din Franta nu vor mai avea dreptul sa utilizeze smartphone-ul si nici tableta pe teritoriul scolii. Aceasta decizie a fost luata, saptamana trecuta, de Parlamentul francez, pentru a-i stimula pe copii sa fie mai implicati in procesul de studiu si mai putin distrasi de internet si de noile tehnologii pe durata aflarii la scoala.

Astfel, elevii din scolile primare si gimnaziale au de ales intre a-si lasa telefoanele, tabletele, laptopurile sau orice dispozitiv care se conecteaza la internet acasa sau a le tine inchise pe durata orelor si in pauze, scrie site-ul monde-informatique.com.

Sunt exceptate de la regula doar 2 situatii:

  1. Elevii cu handicap
  2. Utilizarea dispozitivelor si a internetului in scop pedagogic, in salile de clasa si in activitatile scolare si parascolare

PARENTING IN VACANTA: Deconectarea de tehnologie si mai multa conectare si comunicare cu copilul

Psiholog: „Crestem o generatie de inadaptati la viata reala?” Cum reduci dependenta de internet a copilului

In ceea ce-i priveste pe liceeni, fiecare institutie de invatamant in parte este autorizata sa decida daca aplica aceasta interdictie sau nu.

Aceasta decizie a fost una dintre promisiunile pe care le-a facut in timpul campaniei electorale actualul presedinte al Frantei, Emmanuel Macron.

Aceasta nu este prima incercare a francezilor de a limita folosirea dispozitivelor mobile si a internetului in scoli. In anul 2010, utilizarea smartphone-urilor a fost interzisa in timpul procesului de invatamant, insa nu si in pauze.

In luna decembrie 2017, guvernul francez a anuntat interdictia de a folosi dispozitivele mobile pe teritoriul scolii, in timpul cat elevii se afla acolo, ca o incercare de a transmite „un mesaj de sanatate publica”, oficialii guvernamentali considerand ca elevii nu trebuie sa petreaca atat de mult timp pe gadgeturi.

Ce parere ai despre aceasta decizie a francezilor? Crezi ca si in Romania autoritatile ar trebui sa le interzica elevilor sa foloseasca smartphone-urile pe teritoriul scolii?

Cum ne protejam copiii de abuzurile pe internet

Desenele animate dupa care copiii devin violenti si se automutileaza

Psiholog: 4 moduri in care dependenta de telefon poate ruina copilaria

Sursa foto: Pexels

 

carti copii

CARTI DE PARENTING

CARTI copii

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit