Sunt o mama normala, cu un copil normal. Ceea ce inseamna ca am un copil care mai plange, care are nemultumiri, caruia nu ii plac toate persoanele si care nu se simte bine atunci cand este intr-un mediu zgomotos. Nu simt ca supravietuiesc unei iesiri la supermarket, intr-un magazin cu jucarii sau in parc, deoarece ne intelegem bine si chiar nu am probleme cu el. (Important este sa nu fie eu nemancata, ori obosita, pentru ca atunci rabdarea imi pune probleme).

Chiar si asa, nu pot sa nu observ cat de reusite sunt iesirile in public ale Printului George (3 ani) si ale surioarei sale, Printesa Charlotte (1 an). Fie ca a fost vorba despre turneul din Australia (cand Printul George era mai mic), fie recentul turneu din Canada, unde a mers si sora lui, ori simple iesiri la evenimente in familie, cei doi copii ai cuplului Printul William si de Kate Middleton nu au avut nicio scena tipica de toddler.

Iata ce am observat in nenumaratele fotografii in care Printul William, Kate Middleton si cei doi copii ai lor apar impreuna.

 

Cred ca este un truc de parenting foarte eficient si simplu care da rezultate foarte bune:

De fiecare data cand ies in public – unde posibilitatea ca cei mici sa se simta coplesiti este foarte mare – atat printul William, cat si Ducesa de Cambridge, sunt foarte atenti la copiii lor. Ei stiu cat este de dificil sa mentina linistiti doi copii atat de mici, iar faptul ca ne reuseste de fiecare data nu este o coincidenta.

Ce fac Printul William si Ducesa de Cambridge pentru a avea copii cuminti?

De fiecare data cand Printul William (34 de ani) i se adreseaza Printului George, coboara la nivelul copilului. Astfel, are grija sa poata privi in ochii copilului sau de fiecare data cand ii vorbeste. Gestul sau este confirmat de expertii in parenting, care spun ca a cobora la nivelul copilului, atunci cand i se vorbeste, este cheia unei comunicari reusite. Iar copilul simte ca este ascultat, se simte important si confortabil.

Copilul se simte mai putin intimidat, iar dialogul se poarta mult mai natural. Este foarte util mai ales in primii ani ai copilului, cand isi formeaza limbajul si vocabularul, pentru ca te aude usor, te intelege bine si, cel mai important, iti urmareste buzele atunci cand articulezi cuvintele.

Astfel, in acele momente pe care sigur le-ai observat pana acum, cu Printul William coborand la nivelul fiului sau, ai fost, de fapt, martor la un copil care se simte respectat, ascultat si apreciat.

Nici nu este de mirare ca Printul George, la numai 3 ani, este atat de calm si de linistit in public, in compania parintilor sai.

 

Ascultate activa – tehnica de parenting folosita cu succes de Printul William si de Kate Middleton

Ascultatea activa este una dintre cele mai bune moduri de a transmite copilului Esti important pentru mine. Prin faptul ca alegi sa cobori la nivelul copilului ii cresti stima de sine si il incurajezi sa comunice mai mult si mai bine.

Insa, chiar si cu aceste instrumente, Kate Middleton recunoaste ca a fi mama este dificil:

 

 

printul william printul george parenting

printul william printul george parenting

kate midleton charlotte

kate midleton charlotte printul george

 

 

 

 

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit