Tineri bucuresti 1 500 lei casatorie conditii acordare stimulent

0
În acest articol

Hrăniți copiiiTrebuie să știți că Detalii bucăți mari din orice aliment pot fi periculoase pentru copiii sub 4 ani. De aceea este important să tăiați alimentele (în special cele tari) în bucăți mici. Acest lucru ajută la reducerea riscului de sufocare.

Câteva exemple de alimente care se recomandă să fie tăiate în bucăți mai mici sunt:Merele Morcovi Țelină Fasole verdeStruguri sau cireșe (trebuie tăiați în patru bucăți) Recomandări dietetice pentru copii.

Alimentație sănătoasă pentru copii

În ceea ce privește alimentația, Academia Americană de Pediatrie sugerează ca copiii să urmeze o dietă sănătoasă și echilibrată, inclusiv carbohidrați, vitamine, proteine, săruri minerale și apă.

Este posibil ca acest ghid simplu să nu fie potrivit pentru toți copiii. Prin urmare, vă sugerăm să vă consultați întotdeauna medicul pediatru atunci când vine vorba de întrebări specifice referitoare la dieta copilului dumneavoastră.

Alimentație sănătoasă pentru copiiTotuși, dacă ai de-a face cu un copil pretențios care nu vrea să mănânce ce este pe masă, atunci aici poți găsi câteva sugestii de pus în practică imediat:

 • Nu-ți mitui copilul cu mâncare.
 • Faceți din masa un moment important în familie.
 • Încercați alimente noi și prezentați-le într-un mod primitor.
 • Nu-ți forța copilul să mănânce, încearcă doar să-l încurajezi.
 • Utilizați aperitive pentru a însoți mâncarea într-un mod distractiv.

Siguranța copiilor Există multe îndrumări cu privire la sănătatea și siguranța copiilor cu care trebuie să vă familiarizați.

Lată un rezumat

Atenție la pericolul de sufocare: acestea pot fi alimente (atenție la alimentele mari), obiecte mici (jucării sau articole de zi cu zi) și multe altele.Evitați obiectele și jucăriile ascuțite – asigurați-vă că nu le lăsați la îndemâna copiilor.

Aveți grijă la băuturile calde sau la plasarea obiectelor lângă marginile suprafețelor: copiii se pot răni dacă cad accidental acolo.

Fiți conștienți de orice alergii/alergeni – asigurați-vă că știți la ce este alergic copilul dumneavoastră și citiți întotdeauna etichetele pentru a ști ce produse conțin.

Siguranța copiilor: cum să fii atent

 • Te-ar putea interesa și: 5 lucruri pe care trebuie să le ai pentru a face casa sigură pentru copilul tău
 • Ți-ar plăcea să lucrezi cu copiii? Sau cauți pe cineva care să aibă grijă de copilul tău? Alăturați-vă Babysits pentru a vă începe aventura!

Vrei să primești mai multe informații despre lumea copilăriei? Consultați resursele comunității pentru a afla mai multe despre subiectul dvs. preferat!Împotriva sărăciei educaționale: importanța „îngrijirii” copiilor micide Valentina Murelli – 23.10.2018 – Scrie-neîngrijire_copii.600Sursa: Oksana Kuzmina / Alamy / IPA

În acest articol

În acest articolSănătate și alimentație adecvată, parenting atent la nevoile copiilor, oportunități de învățare timpurie, protecție și siguranță: acestea sunt componentele fundamentale ale unei bune îngrijiri a copilului, subliniate într-un nou document OMS/Unicef, care solicită investiții în copilărie pentru a asigura bunăstarea viitoare a adulților individuali și a societăților întregi

 • Dacă schimbăm începutul poveștii, schimbăm întreaga poveste Componentele îngrijirii adecvate 4.
 • Oportunități de învățare timpurie Este nevoie de un întreg sat pentru a crește un copil Centrul pentru Sănătatea Copilului Satele în creștere
 • „Dacă schimbăm începutul poveștii, schimbăm toată povestea”. Dar și: „Este nevoie de un sat întreg pentru a crește un copil”.

Am putea rezuma astfel, prin aceste două propoziții simple, semnificația profundă a unui document privind îngrijirea dezvoltării timpurii a copilăriei lansat în luna mai a anului trecut de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), în colaborare cu Unicef ​​​​și Banca Mondială, a cărei versiune italiană a fost prezentat astăzi, 23 octombrie, în Camera Deputaților.

Dacă schimbăm începutul poveștii, schimbăm întreaga poveste

Punctul de plecare al documentului este conștientizarea cât de importanți sunt sarcina și primii trei ani de viață ai unui copil pentru dezvoltarea lui viitoare: pentru sănătatea lui, bunăstarea lor emoțională și socială, împlinirea lor, dar și productivitatea lor profesională atunci când acesta devine adult, cu repercusiuni care în acel moment vor afecta întreaga societate.

Pentru a spune un alt proverb, „bine început este pe jumătate făcut”, iar dovezile științifice sunt acum din ce în ce mai puternice pentru a demonstra cât de mult contează tipul de îngrijire a unui nou-născut pentru a-i oferi bazele adecvate pentru a rămâne în lume în cel mai bun mod posibil. .de căi posibile.

 1. De exemplu, știm că alimentația adecvată a copilului – dar și a mamei în timpul sarcinii și chiar înainte, a cuplului în perioada premergătoare concepției – este foarte importantă pentru a permite dezvoltarea psihofizică capabilă să-și exprime pe deplin potențialul.
 2. În mod similar, abilitățile promovate printr-o relație sigură și iubitoare cu părinții și alți adulți care au grijă de copii s-a dovedit că îi ajută să dezvolte un mai mare autocontrol, încredere în sine și empatie.