Tabel crestere in greutate si inaltime. Acesta te va ajuta sa apreziezi greutatea si inaltimea copilului de la nastere pana la 8 ani.

In acest tabel ai recomandarile generale oferite de neonatologi si medici pediatri. Valorile sunt orientative si trebuie sa tii cont de mai multe aspecte: daca ai un bebelus nascut inainte de termen, daca are mici probleme de sanatate, daca este fetita sau baiat.

Mostenirea genetica joaca un rol important, de asemenea mediul in care traieste copilul, stilul de viata al familiei, activitatea fizica si alimentatia.

Institutiile statului: Internarea in spital a copiilor cu unul dintre parinti este un drept si nu un privilegiu

Sa nu te alarmezi daca datele copilului nu se incadreaza in acest tabel de crestere in greutate si inaltime, pentru ca fiecare copil are propriul sau ritm de crestere.

Cum sa faci baie nou-nascutului

Cum să-ți ajuți bebelușul să scape de colici

Înțărcarea bebelușului la 1 an, când mama se întoarce la serviciu. Cele mai bune metode de înțărcare

In timp ce unii nou-nascuti iau in greutate chiar si 1 kilogram si jumatate in prima luna de la nastere (cum a fost si cazul baiatului meu, L, nascut cu 3970 grame), altii pot lua mai putin. Oricum, in primele 6-8 luni vei avea destul de multe vizite la medicul pediatru, astfel ca esti pe maini bune. Trebuie doar sa fii atenta la o scadere brusca in greutate, ceea ce poate fi un semnal de alarma.

TOT CE TREBUIE SĂ ȘTII despre bebelușul în prima lună: igienă, semne pe corp, greutate, cât mănâncă, cât doarme, de ce plânge

Ce culoare au și cum se șterg ochii nou-născutului

Pana la varsta de 1 an, copiii au un ritm de crestere foarte mare. Nu exista valori perfecte, ci doar orientative, chiar si intre frati.

Tabel crestere in greutate si inaltime. Greutatea si inaltimea copilului de la nastere pana la 8 ani

Tabel crestere in greutate si inaltime. Greutatea si inaltimea copilului de la nastere pana la 8 ani

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit