Daca te simti epuizata de copii si simti ca  nu mai poti sa faci fata, vestea buna este ca, indiferent cat de rau te simti acum, vei trai mai mult. In urma unui studiu a fost demonstrat ca persoanele care au copii traiesc mai mult decat persoanele care nu au copii, chiar daca pare ca parintii traiesc in conditii de si mai multe stres.

Cei de la Journal of Epidemiology & Community Health au numit studiul „Payback Time?”, acesta implicand toti barbatii si femeile nascuti intre 1911 si 1925 in Suedia. Studiul, citat de Popsugar.com, a avut drept obiectiv sa descopere daca exista riscuri crescute pentru parinti de a avea probleme de sanatate si daca mortalitatea este afectata de prezenta copiilor.

S-a descoperit faptul ca persoanele care aveau cel putin un copil au trait, intr-adevar, mai mult decat cele care nu aveau niciun copil. Barbatii care aveau copii au trait, in medie, cu 2 ani mai mult decat cei care nu aveau, iar femeile care aveau copii, cu un an si jumatate mai mult decat cele fara copii.

Una dintre explicatiile acestor descoperiri a fost ca, atunci cand ai o familie numeroasa, beneficiezi de mai multa ingrijire la batranete atunci cand te imbolnavesti. Mai mult decat atat, primesti diverse ajutoare din partea statului, in functie de tara in care traiesti.

Afla care este secretul familiilor fericite si echilibrate

Ajuta-ti copilul sa isi gaseasca singur solutiile. Laura Markham iti spune ce sa faci

O alta explicatie este climatul mental mult mai echilibrat. Atunci cand ajungi la batranete, apar foarte multe schimbari in mentalitate. Una dintre cele mai comune probleme este anxietatea, disperarea cu care oamenii ajung sa priveasca spre sfarsitul vietii si lipsa capacitatii de a accepta ca lucrurile nu mai sunt si nu vor mai fi niciodata la fel ca inainte.

Atunci cand ai copii, insa, lucrurile se schimba. Apar bucurii noi, precum experientele de bunic, iar datorita acestui lucru oamenii se reorienteaza catre scopuri diferite.

La varsta batranetii o alta problema pe care oamenii o intampina este dificultatea de a mai gasi un scop pentru care sa traiasca. Aparitia nepotilor le poate da un scop, intalnirile de familie si felul in care pot contribui ii ajuta sa mentina un climat mental mai bun si sa traiasca mai mult.

Totodata, stilurile de viata pot fi un alt factor important. Odata ce apare un copil, esti nevoit sa ii asiguri acestuia un cadru sanatos in care sa traiasca. De foarte multe ori, ajungem si noi sa ne molipsim si sa traim mai sanatos, mai ales pentru ca stim ca este necesar ca mai intai noi sa fim bine pentru ca si copiii nostri sa fie bine.

Cu alte cuvinte, indiferent cat de stresata si obosita esti acum din cauza tuturor lucrurilor pe care trebuie sa le faci, recompensa de care vei avea parte va fi o viata lunga si frumoasa in care sa te bucuri de copiii tai!

 

Sursa foto: www.unsplash.com

 

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit