Studiu Invatamant Public Romania Homeschooling

0
Pentru a reveni la cerințe

Dacă te apropii de Homeschooling chiar acum și vrei să ai toate instrumentele pentru a începe cu conștientizarea, în deplină cunoaștere a drepturilor și îndatoririlor pagina princiala tale, pașii de urmat sunt:

Citiți cartea „Homeschooling, L’Educazione Parentale in Italia” care, pe lângă descrierea laturii birocratice, oferă perspective legate de familia și sfera didactică, prin numeroasele experiențe ale familiilor de educatori la domiciliu italieni și străini. De asemenea, este o lectură bună pentru cei care nu sunt pe deplin de acord cu această alegere educațională și au nevoie de mai multe informații.

Educației Parentale activ de peste 10 ani, descoperă planurile noastre de abonament și alege-l pe cel potrivit pentru tine. Alăturați-vă comunității noastre astăzi și bucurați-vă de toate beneficiile exclusive pe care

Le oferim pe Edupar

Din nou în Nuova Bussola Quotidiana, în urmă cu ceva timp un interviu cu Matthew Allen aborda și explica subiectul. Părinții, organizați adesea în grup și asistați de unii tutori, organizează cursuri de educație și formare personalizate, acasă și în comunitate.

Dreptul la homeschooling, precum și de articolele 14 și 33 din

Convenția Europeană a Drepturilor Omului, este prevăzut de decretul legislativ nr. 76, aprobată la 15 aprilie 2005 de cel de-al doilea guvern

Le oferim pe Edupar

Berlusconi (ministrul Educației a fost Letizia Moratti), care a sancționat definitiv intrarea educației la domiciliu în sistemul școlar italian prin stabilirea, la articolul 1, paragraful 4, că «Părinții, sau oricine ia locul lor, care intenţionează să asigure în mod privat sau direct educaţia copiilor lor, în scopul exercitării dreptului-datorie, trebuie să demonstreze că au capacitatea tehnică sau economică şi să o comunice an de an autorităţii competente, care poartă efectuează verificările corespunzătoare.

Abonați-vă la Rețeaua Națională www.edupar.it – în acest fel veți fi mereu la curent cu noutățile educaționale și legislative, veți putea intra în contact cu cei care practică deja Homeschooling și să participați la întâlniri informative, recreative și educaționale pentru întreaga familie.

Pentru a ghida și susține familiile care aleg educația la domiciliu, în Italia există astăzi diverse inițiative. Din 2002 funcționează o „Rețea Italiană de școli de familie”, căreia i s-a alăturat ulterior activitatea portalului „Informagiovani”, administrat de centre municipale și provinciale prezente în aproape toate orașele din Italia, care dedică o secțiune de activități și documentare. în

Mod expres educaţiei parentale

Gnant, Erika Di Martino, mamă a patru copii care nu a trimis niciodată la școală în afara casei. Sunteți implicat în educație și homeschooling de peste zece ani, după ce ați fondat rețeaua www.educazioneparentale.org.

A absolvit limbi străine, precum și personal educatoare la domiciliu, a părăsit predarea la vârsta de treizeci de ani pentru a se dedica răspândirii stilului parental de mare contact prin munca ei ca consultant personal și organizator de conferințe.

Mod expres educaţiei parentale

Ați colaborat cu numeroase ziare și ați participat la diverse programe și evenimente de televiziune, explicând milioanelor de oameni cum se poate educa copiii în afara sistemului școlar tradițional.

Conform celor relatate de portalul „Controscuola.it”, care este o altă inițiativă întreprinsă de Di Martino și alți elevi acasă, copiii educați „acasă” în Statele Unite astăzi ar fi de aproximativ 2 milioane, 70 de mii în Anglia, 60 de ani. mii în Canada, 3.000 în Franța și 2.000 în Spania. În ceea ce privește Italia, nu există statistici oficiale sau definitive, dar, conform estimărilor, sunt în jur de o mie de familii care aleg să facă homeschooling și refuză școlarizarea instituționalizată.

Care sunt cerințele în Italia pentru a accesa școala acasă și, adică, pentru a putea avea grijă independent de educația copiilor?

Acest ghid esențial pentru educația parentală în Italia încearcă să răspundă la această și la alte îndoieli care deseori țin familiile departe de a căuta alternative la școlile obligatorii, pornind de la un punct fundamental: a avea copiii să învețe acasă este posibil și perfect legal și în țara noastră și să spunem cu siguranță că sunt numeroasele intervenții normative asupra chestiunii, dar, la nivel zero, prevederea constituțională a dreptului/datoriei părinților in primis de a asigura educația copiilor lor.

Cerințe pentru școala acasă în Italia: care sunt indispensabile

Pentru a reveni la cerințe

pentru educația la domiciliu în Italia, singurul lucru cerut efectiv familiilor este ca acestea să aibă abilitățile „tehnice și/sau economice”, după cum se precizează în textele ministeriale, să se ocupe de educația copiilor.

Formula este vagă, dar indică necesitatea ca părinții fie să aibă experiență, fie o predispoziție puternică pentru predare

Si să își poată asuma singuri responsabilitatea de a transmite copiilor cunoștințe și aptitudini echivalente cu cele prevăzute de planurile educaționale ministeriale sau,

Pentru a reveni la cerințe

Alternativ, să aibă resurse financiare pentru a apela la profesori, educatori, tutori privați. Indiferent de modul în care intenționați să procedați cu școlarizarea la domiciliu, la trimiterea comunicării către școala locală

Pentru începerea educației parentale, părinții sau tutorele sunt obligați să prezinte o declarație anume în acest sens (ceea ce nu se poate spune, totuși, că funcționează și ca indemnizație, având în vedere că directorul care a luat la cunoștință cererea este considerat responsabil de supravegherea îndeplinirii școlarizării obligatorii, după unele interpretări nu doar formal, ci și de facto).

După primul an de educație la domiciliu, de fapt, o altă cerință fundamentală pentru continuarea educației parentale este să fi promovat cu succes un examen de aptitudini până la data de 30 iunie a fiecărui an școlar care atestă, pe de o parte, că elevii și familiile au aderat la proiectul didactico-educativ.

Pe care l-au prezentat la aplicarea pentru școlarizarea acasă și, pe de altă parte, că elevul a atins efectiv un nivel egal cu cel al colegilor angajați în școlarizarea standard.

Până când se poate face asta?

Ultimul aspect este esențial mai ales atunci când intenționați să întrerupeți educația parentală și să continuați cu înscrierea într-o școală locală (mulți necesită, în acest caz, un adevărat examen de integrare). Printre cerințele pentru educația la domiciliu în

Italia nu se numără, de fapt, vârsta copilului, iar educația parentală practic ar putea fi continuată, adică până la liceu:

Numărul foarte mic de familii care optează pentru această soluție este un indiciu însă al fapt că,

Corolarul este că a fi făcut homeschooling nu poate fi un factor discriminant pentru accesarea anumitor cursuri de formare, cursuri de specializare sau pe piața muncii, mai ales că la finalul fiecărui an de educație parentală sunt prevăzute examene de aptitudini care să ateste că copilul are competențe egale cu elevii de aceeași vârstă în școlile locale și că elevii mai mari sunt obligați să susțină examene private de clasa a VIII-a și de liceu.

Fie pentru că sunt convinși de posibilitatea de a obține imediat o calificare valabilă în toate scopurile legale și utilizabilă pe piața muncii, elevii italieni revin la programa școlară clasică deja în gimnaziu și mai hotărât în liceu, întrucât prezentate în celălalt câteva date ministeriale despre școala acasă