Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din Capitala are, incepand de astazi, o Unitate de Primiri Urgente la standarde internationale. Lucrarile primului tronson al noii UPU au fost inaugurate in prezenta premierului Victor Ponta si a ministrului Sanatatii, Nicolae Banicioiu, scrie Agerpres.

„Este un moment cu totul special pentru spitalul nostru, care in mai anul viitor va implini 130 de ani. Ceea ce vedeti in clipa aceasta este deschiderea unitatii de primiri urgente, a patru cincimi din ea, care practic este — daca spun la nivel european, zic ceva minim — ca toate unitatile de primiri urgente din aceasta lume, poate ceva mai mult, si, cand zic ceva mai mult, ma refer la faptul ca noi avem utilaje si aparatura foarte fina, de ultima generatie. Nu orice spital din Europa si din lume poate sa se mandreasca cu aparatura de ultima generatie”, a declarat Dan Mircea Enescu, managerul spitalului.

Drepturile copiilor care sunt in spital. IATA ce trebuie sa stii

Ce NU trebuie sa faci atunci cand copilul este bolnav

El a precizat ca, anual, la Spitalul „Grigore Alexandrescu” sunt intre 25.000 si 30.000 de cazuri. „Si toate aceste cazuri sunt grave. Spitalul nostru este spitalul ultimei sperante. Aceasta speranta trebuie sa fie mare, adevarata. Incercarea este sa nu ii mai trimitem in strainatate (pe copiii bolnavi — n.r.), pentru ca si cei care au bani nu mai au timp, se intampla lucruri atat de grave incat nu au acel avion care intr-o secunda sa poata sa il duca in cel mai grozav spital din lumea asta sa il salveze”, a explicat Dan Mircea Enescu.

Centrul de excelenta se va deschide in octombrie si va fi unul dintre cele mai bune din Europa.

Investitia pentru modernizare s-a cifrat la 28 milioane lei, dupa cum a declarat premierul Victor Ponta.

Copilul tau sa comporta ciudat? Ar putea suferi de dispraxie. AFLA sfaturile psihologului Philippe Scialom

Copilul tușește? Tratamente naturiste, eficiente și rapid de făcut, pentru tuse la copii

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit