Motivul aparitiei colicilor nu este pe deplin clar, mai ales ca unii bebelusi au colici, iar altii nu. Tocmai pentru ca nu se cunoaste o cauza exacta medicala pentru aparitia lor, trebuie sa incercati mai multe modalitati care sa reduca riscul aparitiei colicilor infantile.

Prin respectarea anumitor reguli, va veti creste sansele de a evita colicile bebelusului dvs. Iata ce aveti de facut:

  • Atunci cand hraniti copilul cu biberonul, asezati-l in asa fel încat sa se afle în pozitie ridicata sau aproape verticala. Prin urmare, atunci cand aspira sa nu înghita prea mult aer.
  • Daca alaptati, nu schimbati sanul prea curand. În prima faza a alaptarii, laptele matern contine mai multa apa si mai putina grasime, fiind un lapte care hidrateaza. Daca bebelusul va primi doar acest lapte de inceput, cu un continut scazut in grasimi, in burtica lui pot aparea procese de fermentatie care cresc productia de gaze.
  • Uita-te la dieta ta. Poate ca în urma consultarii cu medicul tau de familie va trebui sa elimini din meniul tau produsele care contin proteine ​​din lapte de vaca, condimente iuti, ciocolata sau citricele. Medicii au observat ca eliminarea acestor produse din dieta mamei au redus intensitatea atacurilor colicilor unui copil, iar reintroducerea lor in dieta a însemnat intoarcerea colicilor.
  • Daca bebelusul este hranit artificial, acordati atentie dimensiunii tetinei si tipului de biberon. Utilizarea accesoriilor corespunzatoare previne înghitirea aerului în exces si, astfel, previne si aparitia colicilor.
  • Dupa hranire întotdeauna aveti grija sa asezati bebelusul in pozitie verticala, pe umarul dvs. pentru a eructa.
  • Puteti incerca sa-i administrati suplimente pentru calmarea colicilor.
  • Laptele, produsele lactate, formulele de lapte pentru sugari si laptele matern, toate contin o dizaharida numita lactoza. Lactaza este enzima pe care organismul nostru o produce ca sa scindeze lactoza în doua monozaharide, glucoza si galactoza, pe care organismul le poate absorbi.

picaturi anticolici coliefLactoza nedigerata

Deficienta de lactaza se poate transforma într-un disconfort digestiv temporar, cauzat de nedigerarea lactozei din mancare.

Aceasta poate fi un factor important la unii copii cu colici.

Picaturile de Colief, care au ca ingredient activ chiar lactaza, scindeaza lactoza din laptele sugarului (înainte de a fi baut), astfel încat sa fie mai usor digerabil.

Studiile au aratat ca orele de plans s-ar putea reduce semnificativ, atunci cand laptele baut de sugar este tratat cu Colief Infant Drops.

Aparatul digestiv se maturizeaza în timp si in jurul varstei de 3 luni ar trebui sa puteti scoate treptat picaturile de Colief Infant Drops.


Faptul ca ai citit acest material publicitar reprezinta sprijinul pe care ni-l oferi la acoperirea costurilor de intretinere ale acestei publicatii. Suntem sigure ca ai gasit si informatii utile! Iti multumim!


Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit