Dorna, in parteneriat cu organizatia Salvati Copiii Romania, lanseaza o noua provocare in cadrul campaniei Grija pentru copii: aceea de a-si lua un #Jobdeosecunda in sprijinul copiilor nascuti prematur.

Campania Grija pentru copii, care a ajuns, anul acesta, la cea de-a sasea editie, sustine lupta pentru viata a copiilor nascuti prematur. Incepand cu 2015, jucatoarea profesionista de tenis aflata pe locul I in clasamentul feminin de tenis la nivel mondial Simona Halep s-a alaturat acestei cauze, indemnandu-ne sa ne implicam activ in campanie.

Din 2013 si pana in prezent, Dorna si Salvati Copiii au dotat 50 de maternitati din tara cu 86 de echipamente medicale de specialitate pentru ingrijirea nou-nascutilor prematur, in valoare aproximativa de 600.000 de euro.

Campania de anul acesta porneste de la faptul ca, pentru majoritatea dintre noi, o secunda, luata separat, nu inseamna foarte mult, insa, pentru copiii nascuti prematur, ea poate insemna totul. Astfel, provocarea este ca oamenii sa isi ia un job de o secunda, oferind o clipa din timpul lor copiilor nascuti prematur. Mecanica este urmatoarea: toti cei care doresc sa sustina aceasta cauza  isi pot lua un job de o secunda printr-un gest foarte simplu – printr-un click dat pe site-ul Dorna.ro, pe orice banner online al campaniei sau pe pagina oficiala de Facebook Dorna Romania.

De ce nu isi atinge copilul obiectivele si cum il poti ajuta

Simona Halep, mesaj special pentru copii dupa finala castigata la Roland Garros + POZE DIN COPILARIE

Mai mult, dupa ce s-au angajat, sustinatorii campaniei se vor putea implica si folosind kit-ul de sustinator al cauzei (cover photo, video, invitatie recrutare, profile picture frame), recomandand aceasta cauza prietenilor sau prin donatii direct catre Salvati Copiii Romania.

La finalul campaniei, Dorna – cu sprijinul Salvati Copiii Romania – va dona, la fel ca in anii precendenti, echipamente medicale specializate pentru copiii nascuti prematur – catre maternitatile care au nevoie de ele.

„Ca sportiv de performanta, stiu cat de importanta poate fi o secunda in momente critice. Am pierdut lupte intr-o singura secunda si am castigat altele la fel de repede. De aceea am acceptat provocarea Dorna  si mi-am luat un job de o secunda in sprijinul copiilor nascuti prematur. Sunt convinsa ca implicarea mea – dar si a fiecaruia dintre voi – va contribui la sustinerea copiilor nascuti inainte de termen, asa ca va invit pe toti sa donati o secunda din timpul  vostru pentru ei”, spune Simona Halep, ambasadorul campaniei Grija pentru copii.

„De peste 6 ani, facem eforturi pentru a sustine lupta copiilor nascuti prematur, in cadrul campaniei Grija pentru copii. Este vorba despre o campanie extrem de importanta pentru noi, pe care vrem sa o continuam si in anii urmatori si prin intermediul careia ne dorim sa oferim o sansa in plus la viata pentru cat mai multi copii nascuti prematur. Atunci cand un copil se naste inainte de termen, un intreg mecanism se pune in miscare in jurul lui pentru a-l ajuta sa depaseasca momentul critic. Este vorba despre familie, medici, asistente. Este o lupta pe viata si pe moarte care se decide, uneori, in cateva secunde. Secunde pe care ei nu le au intotdeauna. De aceea, Dorna vine cu urmatoarea propunere catre consumatorii sai: aceea de a-si lua un #Jobdeosecunda, oferind, astfel, o secunda din timpul lor in sprijinul copiilor nascuti prematur. Este un efort minim din partea noastra, care poate poate insemna totul pentru copiii nascuti prematur”, declara Daria Gonta, Senior Brand Manager Coca-Cola Romania.

„Cu totii ne gandim, la final de zi, ca am fi reusit sa facem mult mai mult bine, daca am fi avut timp, macar o ora in plus. Pentru un copil nascut prematur, e nevoie de multe ori doar de cateva momente, uneori chiar de o secunda, pentru a fi salvati. Aceste momente depind de noi si asta facem in programul de combatere a mortalitatii infantile – dotam maternitatile din tara, pentru ca toti copiii care se nasc sa aiba dreptul la viata. E un program complex, meticulos, asa cum e si efortul minunat al Simonei Halep, careia ii suntem atat de recunoscatori”, a declarat, la randul sau, Gabriela Alexandrescu, presedinte executiv Salvati Copiii Romania.

Simona Halep e numarul 1 MONDIAL. Sfaturi de la Simona Halep pentru copiii care fac sport

Cum laudam corect copilul. 14 exemple care sa te ajute sa formulezi mesajul

carti copii

CARTI DE PARENTING

CARTI copii

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit