Timpul trece și bebelușul de astăzi mâine începe să meargă și să vorbească și parcă peste puțin timp deja merge la școală. De multe ori, nu reușim să ne bucurăm din plin de fiecare perioadă pe care o trăim alături de copiii noștri, fiind asaltați de griji, facturi, rate și probleme de adulți.

Ceea ce uităm este că atmosfera de astăzi, bucuriile trăite astăzi de tine și de copii nu se vor mai repeta niciodată, iar micuțul va fi, cel mai probabil, primul care le va uita, înlocuindu-le cu noi și noi impresii.

Ce isi va aminti copilul tau? Iata cum construim amintiri frumoase

Story cubes, un joc care dezvoltă imaginația. Cum să-ți faci propriile cuburi cu povești

Ar trebui să reușim să ne facem puțin timp, măcar o dată pe an, să-i scriem o scrisoare copilului nostru în viitor. O scrisoare pe care o va citi atunci când va fi deja adult. O scrisoare în care să-i povestim cele mai importante lucruri care s-au petrecut în acel an, ce întâmplări amuzante a trăit, ce a mai învățat și pe unde a fost, conturând un tablou al întregului an, cu bune și cu rele.

La scrisoare mai puteți adăuga și fotografii, vederi, bilețele sau orice alte mici amintiri care, altfel, ar dispărea, dar aici vor fi dovezi venind dintr-o lume aproape uitată. Desigur, nu uitați să-i spuneți copilului în scrisoare cât de mult îl iubiți.

Închideți plicul, puneți-l într-un dosar și uitați de el. Faceți la fel în fiecare an. Iar la majorat îi puteți face cadou copilului acest dosar plin cu amintiri, care va fi pentru el „cufărul” cu amintiri din copilările și o dovadă inestimabilă a iubirii părintești. Aceste scrisori vor fi o dovadă atât în clipele de bucurie, cât și în cele de tristețe, că dragostea părinților îl protejează mereu.

Ritualuri de culcare. Ce sa faci cand copilul nu vrea sa doarma

Temperamentul copilului. Cum il putem cunoaste si intelege

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit