Sute de scoli si de gradinite vor fi inchise luni si marti din cauza vremii extreme: ger, vant si ninsoare. Judetele afectate sunt Bucuresti, Ilfov, Constanta, Dolj si Giurgiu. In Bucuresti, Gabriela Firea, Primarul General al Capitalei a declarat ca este posibil ca decizia de suspenda cursurile pentru scoli si gradinite sa fie chiar extinsa si pentru ziua de miercuri. Miercuri sunt asteptate minime de pana la -18 grade Celsius in Bucuresti.

„Având în vedere prognozele meteorologice anunţate de ANM, am luat şi noi câteva măsuri, le-am analizat foarte serios, responsabil, aseară, azi noapte, azi dimineaţă şi până în acest moment, în legătură cu măsurile care se impun, având în vedere că toate informaţiile din partea ANM s-au confirmat până acum, iar codul galben va deveni – cel puţin după informaţiile pe care le avem în acest moment – portocaliu, prin urmare, autorităţile, atât centrale, cât şi locale, au responsabilităţi legale pentru a diminua orice efecte neplăcute şi nedorite în legătură cu fenomenele meteo extreme. În primul rând ne interesează viaţa cetăţenilor şi sănătatea acestora şi mai puţin anumite critici. (…) Am luat decizia ca luni şi marţi să nu aibă loc cursuri în Bucureşti şi probabil se va extinde această decizie. (…) Este vorba despre vânt, ger, două fenomene suprapuse şi de asemenea ninsoare temporar abundentă„, a anunţat primarul general la comandamentul de iarnă convocat la Primăria Capitalei.

Vremea in Bucuresti, in urmatoarele zile:

vremea in bucuresti

 

Ca urmare a avertizarii de cod portocaliu de ninsori si viscol, s-a decis suspendarea cursurilor si in scolile si gradinitele din Ilfov, Constanta, Dolj si Giurgiu.

Scoli si gradinite inchise luni si marti in Dolj

Potrivit inspectorului general al ISJ Dolj, Monica Suna, cursurile se suspenda din cauza conditiilor severe de ger, vant si ninsori.

“In urma intalnirilor din cadrul CJSU si in conformitate cu prevederile Regulamentul-cadru de organizare si functionare a unitatilor de invatamant preuniversitar, Consiliul de administraţie al ISJ Dolj a hotarat suspendarea cursurilor la nivelul judetului Dolj, in zilele de luni – 26 si marţi – 27 februarie 2018 ca urmare a conditiilor severe de ger, vant si ninsori”, a precizat inspectorul general al ISJ Dolj.

Primarul Craiovei, Mihail Genoiu, a anuntat ca, in functie de evolutia vremii, inchiderea scolilor si liceelor ar putea fi prelungita.

“Avand in vedere atentionarile meteorologice cod portocaliu, fenomenele vizate fiind intensificari sustinute ale vantului, ninsori puternic viscolite si vizibilitate scazuta, dar si temperaturi foarte scazute, Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta a luat hotararea sa inchida scolile si liceele in perioada 26 – 27 februarie 2018. (…) In functie de evolutia vremii, in urma analizarii situatiei operative existente la nivelul judetului, masura inchiderii scolilor ar putea fi prelungita”, informeaza Genoiu intr-un comunicat de presa.

 

Scoli si gradinite inchise luni si marti in Constanta

Scolile din judetul vor fi inchise luni. In urma sedintei de la Prefectura Constanta, de duminica, 25 februarie a fost instituit Comandamentul Județean pentru Situații de Urgență. Codul portocaliu care intra in aceasta noapte in vigoare a dus la luarea deciziei de a suspenda cursurile pentru invatamantul preuniversitar in toate scolile din judetul Constanta.

”Totodata, s-a decis suspendarea cursurilor in toate unitatile de invatamant preuniversitar din judetul Constanta pentru ziua de luni, 26.02.2018. Tot in cursul zilei de luni, in urma analizarii situatiei operative existente la nivelul judetului, se va hotara necesitatea prelungirii suspendarii si pentru zilele urmatoare”, au anuntat reprezentantii Prefecturii Constanta.

Scoli si gradinite inchise luni si marti in Giurgiu

Totodata, Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Giurgiu, a hotarat, impreuna cu Inspectoratul Scolar Judetean, suspendarea cursurilor pentru zilele de luni si marţi in unitatile scolare de pe intreg teritoriul judetului Giurgiu.

 

produse bebe
carti copii

CARTI DE PARENTING

CARTI copii

 

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit