Reîncep conferințele BookLand Evolution

În ultima vreme se vorbește tot mai mult despre educație. Se pare că, ușor, ușor, românii realizează importanţa acestui pilon care stă la baza existenței unei societăți civilizate. Că să-l cităm pe Spiru Haret: “Cum arată astăzi școala, va arăta mâine țara.”. Însă milioane de tineri se confruntă cu cele două lumi paralele: online și offline.
Așa că nu e de mirare că sunt ușor dezorientați și nu știu încotro să o ia, deoarece la întrebările lor, de multe ori, răspunsurile corecte nu vin nici măcar din partea celor apropiați. O variantă ar fi să stea de vorbă cu persoane care au reușit să-și îndeplinească visul iar aceste întâlniri inspiraţionale sunt facilitate de 6 ani încoace de către Conferinţele BookLand Evolution. Conferințele le prezintă profesioniști consacrați care vin să-i încurajeze și motiveze prin exemplu personal să facă alegerile potrivite în viață, accentuând importanţa dezvoltării personale prin studiu și practică.
Anual conferințele se desfășoară în 23 de orașe, reunind aproximativ 20.000 de liceeni și studenți cu aproximativ 200 de speakeri și oferindu-le o oportunitate excelentă de dezvoltare prin discuții libere. După prima sesiune de primăvară-vară, Conferințele BookLand Evolution demarează sesiunea de toamnă-iarnă pe 19 Septembrie 2019 la Bucureşti, la Universitatea Populară Ioan I. Dalles (Bd. Nicolae Bălcescu 18), în intervalul orar 10:00-14:00 fiind invitați să vorbească: Alexandru Mironov, Felicia Filip, Cristi Puiu, Mihaela Tatu, Valentin Bosioc, Radu Moraru şi Rareş Florin Stoica, potrivit unui comunicat de presă.
Intrarea la conferințe este liberă.
Alexandru Mironov, scriitor, jurnalist: “Când aveam 4 ani, tata a început să-mi citească ‘20.000 de leghe sub mări’ – şi pentru că nu-l mai lăsam să plece, am început încet-încet să învăţ literele. Astfel că la 4 ani şi jumătate am terminat eu de citit cartea. Am descoperit universuri fantastice şi de atunci nu mă mai opresc. Le recomand tuturor părinţilor să-şi îndemne copiii să citească de mici, incă de pe la trei ani.”
Felicia Filip, soprană: “Educația stă la baza supraviețuirii oricărei ființe pe pământ. Omul își educă puiul-copilul învățându-l să vorbească, să scrie, să citească. Aceasta este o formă evoluată de educație. Astfel ne diferențiem de celelalte viețuitoare care ne înconjoară. Haideți să deschidem cartea fermecată a vieții pentru a învăța să trăim frumos, să creăm, să iubim!”
Cristi Puiu, regizor: “Am crescut cu cărți. Dacă am ajuns să fiu repetent și exmatriculat s-a întâmplat în mare măsură din pricina faptului că, în loc să mă duc la școală, stăteam acasă și citeam. Întâlnirea cu cartea este întâlnirea cu o mărtusire. Cred că de aceea sunt importante cărțile. Ele vin și valideaza un sentiment ca un adevăr despre lumea asta, care spune că suntem aici pentru a ne întâlni unul cu celălalt, pentru a ne ajuta să trecem pragul, să aflăm ce se află dincolo de lectură. Ați văzut cât de ușor ajungem să purtăm o conversație cu cineva care a citit aceleași cărți?”
Mihaela Tatu, trainer Tehnica și Arta Livrării Discursului, Voice Over, speaker motivațional, M.C.: „Evenimentul BookLand vine în întâmpinarea celor care încă nu au ales atitudinea cu care îşi vor trăi viaţa. Care nu şi-au dat seama că viaţa lor abia acum începe şi peste 10 ani vor fi rezultatul cunoştinţelor pe care le dobândesc acum (prin lectură) şi a alegerilor pe care le fac acum.”
Valentin Bosioc, campion european Bodybuilding, Online Health&Fitness Coach, Master Trainer Școală Fitness: “Viața e simplă, e o călătorie frumoasă care se bazează pe decizii. Decizii pe care tu le iei și ți le asumi. Nu știi dacă decizia pe care ai luat-o e bună sau rea, îți vei da seama pe parcurs. Dacă e bună, continuă călătoria! Dacă decizia luată se dovedește că nu e cea mai bună, faci doi pași în spate, privești imaginea de ansamblu și reconfigurezi traseul până găsești drumul potrivit astfel încât să îți poți continua călătoria.”
Radu Moraru, realizator de televiziune: “Cred că România mai are o șansă prin acești tineri, tot mai diferiți de părinții lor. Însă trebuie să aibă curajul să fie până la capăt. Să-și decidă singuri viitorul, să fie pasionați de ceea ce fac, să fie liberi!”
Rareş Florin Stoica, actor: “Bucuria și entuziasmul tinerilor îmi oferă întotdeauna puterea de a merge mai departe. De fiecare dată când lucrez la un rol mă gândesc ce idee poate încolți în mintea spectatorului după ce a ajuns acasă. Lectura, ca și mersul la teatru, oferă cititorului/spectatorului posibilitatea de a reflecta, de a-și imagina, de a visa, astfel stimulând spiritul critic, sensibilitatea, creativitatea. Ambele sunt deprinderi care, dacă se capătă devreme, nu te părăsesc niciodată și sunt esențiale în devenirea fiecăruia.”
Aboneaza-te GRATUIT
si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!