Psiholog 4 Moduri In Care Dependenta De Telefon Poate Ruina Copilaria

0
Continuați treptat

Înainte să devenim părinți, când am văzut un copil mic cu un telefon mobil, am întors nasul și i-am judecat în tăcere pe mama și pe tatăl lui. Ceea pagina princiala  ce nu știam este că meseria de parenting este una dintre cele mai complicate care există.

Mamele și tăticii (în special mamele) primesc întotdeauna judecăți și critici (mai mult sau mai puțin voalate) de la străini, și chiar de la prieteni și rude. Citiți mai departe după reclamă

Încercăm să facem tot posibilul

Pentru că ne iubim copiii, dar în ciuda eforturilor noastre, se pot întâmpla oricând niște mici greșeli.

De exemplu, s-ar putea întâmpla să dăm copilului nostru permisiunea de a folosi din când în când telefonul mobil, pentru ca apoi să ne dăm seama că tânărul nu intenționează să renunțe la aparat. Dependența de telefon mobil la copii a devenit o problemă incredibil de comună.

Încercăm să facem tot posibilul

De mici, copiii noștri sunt intrigați de acele obiecte. Încep să ne familiarizeze atunci când nu știu încă să citească sau să scrie, iar încet, încet, smartphone-urile încep să devină o prezență constantă în viața lor.

Apoi vine vârsta la care copilul nostru are un telefon mobil propriu. Va fi o comoditate atât pentru părinți, cât și pentru copii, nu? În unele privințe da, dar ca în toate, chiar și atunci când vine vorba de smartphone-uri pentru copii există un revers care nu trebuie subestimat.

Copiii nu au aceeași conștiință de sine ca noi. S-ar putea să nu-și dea seama că utilizarea telefonului mobil este peste limite, s-ar putea să nu înțeleagă că nu este sănătos să-și petreacă întreaga zi derulând prin rețelele sociale. Treptat, copilul dumneavoastră poate deveni dependent de telefonul mobil.

Înainte de a descoperi cum să detoxificăm un copil de pe un smartphone, vrem să vedem cu tine care sunt riscurile și daunele cauzate de telefoanele mobile copiilor.

Continuați treptat

În loc să vă întrebați „cum să luați telefoanele mobile de la copii”, căutați o modalitate de a face copilul să folosească mai puțin dispozitivul. Explica-i, de exemplu, ca telefonul nu trebuie folosit la masa. Acelasi lucru este valabil si pentru momentele in care cei mici sunt impreuna cu prietenii si familia.

Dezactivați notificările aplicației: a fi întrerupt continuu de tonuri de apel și vibrații nu face decât să deconcentrează copiii noștri de activitățile pe care le desfășoară, fie că sunt cu însoțitori sau își fac temele.

Continuați treptat

Înainte să devenim părinți, când am văzut un copil mic cu un telefon mobil, am întors nasul și i-am judecat în tăcere pe mama și pe tatăl lui.

Ceea ce nu știam este că meseria de parenting este una dintre cele mai complicate care există. Mamele și tăticii (în special mamele) primesc întotdeauna judecăți și critici (mai mult sau mai puțin voalate) de la străini, și chiar de la prieteni și rude.

Încercăm să facem tot posibilul, pentru că ne iubim copiii, dar în ciuda eforturilor noastre, se pot întâmpla oricând niște mici greșeli.

De exemplu, s-ar putea întâmpla să dăm copilului nostru permisiunea de a folosi telefonul mobil din când în când, pentru ca apoi să ne dăm seama că tânărul nu intenționează să renunțe la aparat.

Dependența de telefon mobil la copii a devenit o problemă incredibil de comună. De mici, copiii noștri sunt intrigați de acele obiecte. Încep să ne familiarizeze atunci când nu știu încă să citească sau să scrie, iar încet, încet, smartphone-urile încep să devină o prezență constantă în viața lor.

Apoi vine vârsta la care copilul nostru are un telefon mobil propriu.

Va fi o comoditate atât pentru părinți, cât și pentru copii, nu? În unele privințe da, dar ca în toate, chiar și atunci când vine vorba de smartphone-uri pentru copii există un revers care nu trebuie subestimat.

Copiii nu au aceeași conștiință de sine ca noi. S-ar putea să nu-și dea seama că utilizarea telefonului mobil este peste limite, s-ar putea să nu înțeleagă că nu este sănătos să-și petreacă întreaga zi derulând prin rețelele sociale. Treptat, copilul dumneavoastră poate deveni dependent de telefonul mobil.

Înainte de a descoperi cum

să detoxificăm un copil de pe un smartphone, vrem să vedem cu tine care sunt riscurile și daunele cauzate de telefoanele mobile copiilor.

Probleme de somn: daca in loc sa doarma copilul tau petrece noaptea lipit de telefon, pe termen lung ar putea suferi de probleme de somn care vor avea consecinte si in timpul zilei. Somnolența și incapacitatea de a se concentra sunt doar două dintre posibilele probleme cu care te vei confrunta.

Înainte de a descoperi cum

Relații sociale mai dificile: nu este ușor să interacționezi cu lumea reală, când te uiți constant la ecranul unui telefon mobil. Pe termen lung, copilul poate avea probleme de socializare.

Probleme de sănătate mintală: Rețelele sociale sunt o lume minunată, atâta timp cât aveți instrumentele mentale potrivite pentru a o explora. Imaginați-vă că sunteți un copil care nu are conștiința de sine pe care o avem noi adulții.

Cum va reacționa la colegii care apar la modă pe rețelele de socializare, înconjurat de prieteni, fără griji și fără cel mai mic defect? Acest tip de platformă riscă să deschidă calea pentru multe probleme psihologice și tulburări de alimentație la băieți și fete. Prin urmare, este important să nu-i lăsați pe cei mici acasă la cheremul unei lumi care nu este reală, care poate declanșa totuși consecințe care vor afecta viața de zi cu zi.

Cum putem detoxifia un copil de pe telefonul mobil

Mai jos vei gasi o serie de reguli si sfaturi de pus in practica imediat, pentru a proteja bunastarea copiilor tai.

Continuați treptat: în loc să vă întrebați „cum să luați telefoanele mobile de la copii”, căutați o modalitate de a face copilul să folosească mai puțin dispozitivul. Explica-i, de exemplu, ca telefonul nu trebuie folosit la masa. Acelasi lucru este valabil si pentru momentele in care cei mici sunt impreuna cu prietenii si familia.

Dezactivați notificările aplicației: a fi întrerupt continuu de tonuri de apel și vibrații nu face decât să deconcentrează copiii noștri de activitățile pe care le desfășoară, fie că sunt cu însoțitori sau își fac temele.

Citiți mai departe după reclamă În sfârșit, vă sfătuim să organizați un weekend de detoxifiere pe lună! În cele două zile pe care le-ați ales, familia nu își va folosi telefoanele mobile și va face activități din lumea reală! Veți vedea că va fi o oportunitate minunată să vă opriți și să vă reîncărcați bateriile împreună, petrecând timp de calitate!

Îi învățăm pe liceeni din Bergamo să se detașeze de smartphone, dar nu ne dăm seama că problemele dependenței de instrumentele digitale