Situatia continua sa fie ingrijoratoare si tot mai multi parinti se tem de pericolul din sticlele de apa imbuteliata. Dupa ce, ieri, relatam despre faptul ca la 5 branduri de apa plata din magazine s-au gasit nereguli foarte mari, astazi, Radu Dumitru, directorul Societăţii Apelor Minerale, afirma ca “in PET-uri poate sa fie apa si de la chiuveta, si din lac”.

Situatia este alarmanta, pentru ca nu avem o legislatie clara pentru apa care se imbuteliaza!

Multi consumatori se gandesc la faptul ca apa imbuteliata din magazine este mai buna si sanatoasa, fata de apa de la robinet. Din nevoia de a face economii, aleg branduri mai putin cunoscute, ce ajung sa ofere un pret mult mai bun. Doar ca aceasta alegere nu este cea mai buna.

Pericol MARE in apa plata din supermarket! Numarul germenilor depaseste de zeci de mii de ori limita admisa

“Ce pun ei in sticlele respective? Nici PET-ul nu este foarte bun, nici apa nu este foarte buna. Si, atunci, scot aceste preturi cu care se iese in piata.

Nimeni nu poate sa stie in acest moment ce se vinde in momentul asta, de unde este apa. Poate sa fie si de la chiuveta, si din lac, si dintr-un foraj. Tot ce vedeti dumneavoastra in consum, prin hipermarketuri sau magazine, ca e apa de masa sau apa de izvor, nu sunt reglementate de nicio lege. Nu face obiectul nici unei legi ca sa fie licentiata si consumata”, spune Radu Dumitru, director general Societatea Naţională a Apelor Minerale, conform gandul.info

Chiar daca pentru cele 5 branduri de apa plata autoritatile au dat amenzi si chiar au scos de pe piata doua dintre branduri, situatia nu este rezolvata. Iar amenintarea la adresa sanatatii consumatorilor, adulti si copii, ramane.

Mai sigura ramane apa minerala. „Rezervele Romaniei de apa minerala sunt foarte mari, in conditiile in care acopera cam 60% din volumul de apa minerala existent la nivelul Europei. Din cantitatea disponibila in Romania se extrage cam 70%. Cu alte cuvinte, Romania poate asigura apa minerala necesara timp de 25 de ani continuu, ca si potential de resursa de apa minerala, de calitate foarte buna”, declara la inceputul lunii februarie Radu Dumitru, intr-un interviu acordat Agerpres si preluat de digi24.ro

La inceputul lunii martie au fost analizate mai multe branduri de apa plata din supermarket-uri si kipermarket-uri din Bucuresti. In urma testelor, de inspectorii de la Protectia Consumatorilor, s-au descoperit baxuri de apa al caror continut de germeni era chiar si de zeci de mii de ori peste limita admisa!

Daca numarul total de germeni care este admis intr-un mililitru de apa este de maxim 100 (in conditiile in care apa analizata are o temperatura de 22 de grade), la cinci branduri de apa plata, numarul de germeni era de 20.000! Iar numele marcilor cu probleme le poti gasi in articolul de ieri.

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit