Primaria Capitalei intentioneaza sa ofere cate 450 de lei copiilor din scolile primare si din gimnazii pentru achizitionarea de rechizite, carti si papetarie, dupa cum se arata intr-un proiect de hotarare care va fi discutat in sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB) care va avea loc joia viitoare.

Aceasta suma, care va putea fi decontata dupa achizitionarea produselor scolare, va fi oferita o data pe an scolar persoanelor care au un venit lunar pe membru de familie mai mic de 1.900 de lei. Oficalii municipali spera ca, in acest fel, se va reduce abandonul scolar, scrie Digi24.ro.

In tara noastra, 1,5% dintre elevii din invatamantul primar si gimnazial renunta la scoala, iar 7,9% dintre persoanele inscrise in institutiile postliceale parasesc sistemul de educatie. Tara noastra s-ar situa pe locul al treilea in Uniunea Europeana in ceea ce priveste parasirea timpurie a scolii, se arata in expunerea de motive semnata de primarul Gabriela Firea.

Decizie controversata a unui tata: si-a retras fiul de la scoala, pentru a-l ajuta sa devina gamer profesionist

24 de moduri de a afla ce a facut copilul la scoala fara sa-l intrebi direct

„Abandonul scolar reprezinta o problema grava cu care se confrunta societatea contemporana, pentru ca in ziua de azi nu conteaza in ierarhii, nu e perceputa ca valoare in sine: atat copiii, cat si elevii nu mai considera scoala un viitor”, scrie in proiectul de hotarare.

Municipalitatea isi dorestee sa previna abandonul scolar prin acordarea unui sprijin financiar de 450 de lei copiilor cu varste cuprinse intre 6 si 14 ani. Suma se va acorda o data pe an scolar (septembrie – iunie) celor care au un venit pe membru de familie de sub 1.900 de lei. Banii ar reprezenta, de fapt, o decontare a cheltuielilor parintilor cu rechizitele copilului.

Pentru a beneficia de acesti bani, parintii trebuie sa transmita la dosarul de solicitare dovada platii in original, respectiv factura si bonul fiscal stampilat. Dovada platii trebuie sa provina de la furnizori autorizati. Parintii trebuie sa locuiasca in Bucuresti de cel putin 6 luni sau sa aiba resedinta aici, iar copilul trebuie sa fie inscris la o scoala din Capitala.

Unde gresesc parintii si scoala in educatia armonioasa a copilului? Iata ce spune psihologul

Adevarul despre scoala. Un elev de 11 ani le spune copiilor cum sa supravietuiasca anilor de scoala

Sursa foto: Pixabay

 

carti copii

CARTI DE PARENTING

CARTI copii

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit