Prima saptamana de gradinita este cea mai grea, cu siguranta! Insa nu te astepta la mari schimbari pozitive nici in zilele ce vor urma. De regula, acomodarea la gradinita dureaza intre doua saptamani si o luna, in functie de adaptabilitatea copilului. In plus, nici parintii nu sunt mai linistiti, nu-i asa?

Primul contact cu gradinita are loc in jurul varstei de 3 ani, cand copilul a castigat suficienta autonomie si incredere in sine in anii petrecutii in sanul familiei, incat sa faca aceasta schimbare cu succes. Adaptarea la gradinita depinde foarte mult si de felul in care i-ai prezentat aceasta noua experienta.

Povesteste-i din timp despre mersul la gradinita, despre activitatile interesante pe care le va face acolo impreuna cu educatoarea si ceilalti copii, despre surprizele pe care le va avea acolo. Activitatile de la gradinita vor fi similare cu cele pe care le faceti de obicei acasa: modelarea plastilinei, desenat, colorat, pictat, colaje. Orice este familiar il va ajuta sa se adapteze mai repede.

Este bine sa ii explici ca mersul la gradinita este responsabilitatea lui, asa cum serviciul este responsabilitatea parintilor voastra, a parintilor. Toti copiii merg la gradinita, inclusiv voi ati mers atunci cand erati mici. Ii poti povesti experienta ta la gradinita, marturisindu-i sincer temerile prin care ai trecut, daca ai plans sau nu, in cat timp te-ai obisnuit cu mersul la gradinita.

In prima zi de gradinita si nu numai, incercati sa faceti din plecarea la gradinita un joc. Treziti-va mai devreme pentru a nu exista graba in pregatiri, luati micul dejun si imbracati-va pe indelete. Puteti sa propuneti teme cromatice pentru fiecare zi si amandoi sa va imbracati in aceeasi culoare. Drumul catre gradinita poate fi marcat cu „obstacole” pe care sa le treceti impreuna, ca o echipa. Sariti peste borduri, ascundeti-va de inamici imaginari si, intr-un final, succesul misiunii va fi ca ati ajuns la gradinita unde va asteapta o lume plina de joaca si voie buna.

creioane-cerate-bic creioane-cerate-bic-evolution

Pentru a face mai usoara tranzitia de la vacanta la inceperea scolii, BIC va propune un concurs impreuna cu didactic.ro, in care puteti castiga numeroase premii. Ce trebuie sa faceti este sa va incurajati copilul sa deseneze cea mai frumoasa amintire din vacanta si sa participati apoi la concurs, incarcandu-l pe pagina special creata. Premiile vor incanta, cu siguranta, pe toata lumea: 15 ghiozdane, plus 50 seturi de tricouri imprimare cu desenul copiilor (un tricou pentru copil, unul pentru parinte-ambele cu acelasi imprimeu). Concursul il gasiti aici. Mult succes!

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit