Dupa ce, anul trecut, Guvernul a decis eliminarea plafonului pentru indemnizatiile de crestere a copilului, astazi, ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a anuntat ca plafonarea indemnizatiilor va opri o inselatorie a statului roman.

Potrivit oficialului guvernamental, noul plafon se va situa intre 5.000 si 10.000 de lei, cel mai probabil, 8.000 de lei. Specialistii Guvernului urmeaza sa analizeze care este cel mai potrivit nivel.

„Este de fapt o inselatorie a statului roman, ceea ce sigur ca nu putem sa acceptam. Beneficiarii in plata in luna martie – pana la 1.233 lei sunt 108.438 de beneficiari, deci cei mai multi. Intre 1.234 – 3.400 lei sunt 39.700, intre 3.400 – 5.000 lei sunt 5.478, intre 5.000 – 10.000 sunt 3.504, iar peste 10.000 sunt 623”, a declarat Lia Olguta Vasilescu, citata de HotNews.ro.

Conform acesteia, aceasta plafonare nu va afecta foarte multe persoane din Romania, doar pe cele „care au bulversat sistemul si ne-au pus sa platim astfel de sume vor trebuie sa se limiteze la ceea ce le permite”.

Ministrul Muncii a mai afirmat ca eliminarea plafonului a generat „un haos generalizat”. „Sa iei 35.000 de euro timp de 2 ani de zile de la statul roman doar pentru ca ai un copil in crestere este mult prea mult. Nu exista asa ceva in toata aceasta lume”, a declarat Lia Olguta Vasilescu.

Discutie in Guvern: Concediu de crestere a copilului de 4 ani

„Mami, joaca-te cu mine!” Solutia pe care copilul o cere zilnic face magie in educatie

„Am spus ca se transforma intr-o industrie pentru ca, fata de anul trecut unde pana la jumatatea anului am platit o suma, aceeasi suma de bani am platit-o acum in primele trei luni de zile”, a mai spus ministrul Muncii.

Liviu Dragnea nu sustine propunerea ministrului Muncii

Intrebat de ziaristi referitor la ideea ministrului Muncii, Lia Olguta Vasilescu, privind plafonarea indemnizatiilor de crestere a copilului, presedintele PSD, Liviu Dragnea, a spus ca nu o sustine.

„Eu i-am rugat pe toti sa fie putin mai rezervati cu proiectele sau cu ideile pe care le au pana cand nu se contureaza proiectul complet in ceea ce priveste salarizarea, si nu numai, si impozitul pe venit. O sa raspund la aceasta intrebare cand noi o sa finalizam toate discutiile. Nu mai raspund la tot felul de idei care vin din partea unor colegi”, a raspuns Dragnea, citat de Mediafax.ro.

La intrebarea daca sustine plafonarea totusi, ca principiu, Liviu Dragnea a raspuns categoric: „Nu”.

 

Sursa foto: Guvernul Romaniei

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit