De cate ori nu l-ai auzit pe cel mic spunand: „Este prea greu pentru mine, nu pot!” pentru ca apoi sa il vezi renunatand? Renuntarea atunci cand o anumita sarcina este prea grea si presupune un efort suplimentar, nu este o caracteristica a copiilor. La fel de bine vedem in jurul nostru adulti care nu apreciaza provocarile si aleg doar activitati sau sarcini care sa nu ii scoata din zona de confort. De aceea, este bine sa incepem lectia perseverentei inca din copilarie.

Una dintre activitatile care ii invata pe cei mici ce este perseverenta este rezolvarea jocurilor puzzle. Inca de la o varsta mica iti poti da seama daca cel mic este inclinat spre a renunta sau persevereaza pana rezolva problema. In caz ca renunta usor, incurajeaza-l sa mai incerce si satisfactia pe care o va simti la finalizarea puzzle-ului va fi o rasplata suficienta pentru ca in viitor sa nu mai renunte atat de usor. Pune accentul pe cat de important este sa exersezi si sa nu renunti pentru a reusi in ceea ce ti-ai propus.

Pe langa jocuri, activitatile pe care le desfasurati impreuna sunt o adevarata lectie. Parintele este intotdeauna cel mai bun exemplu iar atitudinea ta si felul tau de a fi se vor reflecta in copilul tau ca intr-o oglinda. Arata-i ca nu renunti, chiar si atunci cand iti este foarte greu, lasandu-l sa vada la final multumirea ta fata de ceea ce ai reusit sa finalizezi.

Perseverenta este legata de dezvoltarea autonomiei. Atunci cand copilul ajunge la varsta la care poate face anumite lucruri singur, incurajeaza-l sa le faca, fara ajutorul tau. Sa se spele, sa se imbrace sau sa se incalte singur sunt abilitati pe care copilul le va dezvolta in timp, perseverand. Este adevarat ca siretul pantofilor se incapataneaza sa nu stea legat in funda si va sfarsi prin a fi innodat de mai multe ori, insa la final va reusi.

In plus, activitatile extrascolare sau proiectele in echipa sunt un alt mod de a invata si de a exersa perseverenta. Orice proiect presupune organizare, comunicare, munca in echipa, efort si perseverenta. Daca un membru al echipei renunta pentru ca este prea greu, intreaga echipa va avea de suferit, iar in final succesul proiectului va fi incert.

reclama parentsIn acest sens, Olimpiadele Kaufland au avut ca scop implicarea cat mai multor echipe formate din copii prescolari, scolari si liceeni in proiecte de responsabilizare.

Fie ca a fost vorba de ecologizare, reciclare, alimentatie sanatoasa sau de competitii sportive si activitati culturale, copiii au invatat sa fie responsabili, sa colaboreze si sa persevereze pentru a reusi.

Olimpiadele Kaufland au fost un adevarat succes, in competitie inscriindu-se peste 1.300 de scoli cu peste 40.000 de activitati extrascolare desfasurate de elevi si dascalii lor.

A fost vorba de munca in echipa, creativitate, seriozitate, mobilizare sociala, perseverenta si viziune dovedite de o intreaga generatie de elevi si profesori.

Inscrierile la Olimpiadele Kaufland s-au incheiat pe 29 februarie, iar pana pe 15 martie se va face validarea proiectelor inscrise.


Faptul ca ai citit acest material publicitar reprezinta sprijinul pe care ni-l oferi la acoperirea costurilor de intretinere ale acestei publicatii. Suntem sigure ca ai gasit si informatii utile! Iti multumim!


Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit