Dr. Maria Eremia, medic primar pediatru si specialist in medicina de familie, este de parere ca un pediatru trebuie sa fie cel mai bun sprijin si prieten al mamicii.

Invitata la cea de-a treia editie a evenimentului Social Media for Parents 2015, medicul a oferit sfaturi importante parintilor prezenti in sala, cu privire la alimentatia sanatoasa a copilului si la o afectiune cu care multi copii se confrunta vara.

maria eremia pediatru“Un medic pediatru trebuie sa fie foarte atent cum o primeste pe mamica in cabinet. Pentru ca mamica vine acolo cu speranta, cu problemele si temerile ei personale, cat si cu problema de sanatate a copilului. Daca ai castigat mamica de partea ta, atunci si diagnosticul este castigat”, considera medicul Maria Eremia.

Specialistul sustine ca parintele trebuie sa fie foarte atent la alimentatia pe care alege sa o ofere copilului, precizand faptul ca aceasta este raspunzatoare de sanatatea adultului de mai tarziu.

“Alimentatia corecta incepe de la nastere. Mamica trebuie sa stie ca este benefic sa alapteze, iar la diversificare trebuie sa urmeze pasii corecti. Ne informam, citim, primim sfaturi, dar de fiecare data este bine sa intrebi direct specialistul – medicul pediatru. Pentru ca bolile incep din copilarie si multe lucruri complicate pot fi evitate usor, daca parintii au un dialog deschis cu pediatrul, nu doar atunci cand copilul este bolnav si este nevoie de un tratament”, mai spune pediatrul Maria Eremia.

Intrebata despre gustarile nesanatoase oferite copiilor, dr. Eremia a precizat ca, in continuare, este ceva comun pentru unele mamici sau bunici sa creada ca “cel mic trebuie sa guste din toate”. Dar medicul avertizeaza asupra faptului ca tubul digestiv al copilului nu este pregatim sa digere toate aceste componente alimentare noi.

“Alimentatia o poti controla pentru copilul tau pana la un moment dat. Apoi, vine gradinita sau bona, ori bunica si, din dragoste pentru nepot il supraalimenteaza. Asa ne trezim la cabinet cu copii obezi. Patologia adultului incepe din copilarie. Astfel, mare atentie la alimentatie. De fiecare data atrag atentia mamicilor cu privire la supraalimentatie la importanta sportului.  Sa lasam fast-food-urile si patiseriile. Mai bine ii oferim copilului un fruct, in loc de o merdenea”, recomanda pediatrul.

Tratament pentru diaree la copii

Una dintre cele mai intalnite probleme de patologie la copii, vara, este diareea. Iata cel mai bun tratament pentru diaree la copii, recomandat de medicul pediatru Maria Eremia.

Pentru varsaturi se recomanda sarurile de rehidratare. Intrucat copilul se deshidrateaza foarte repede, se recomanda administrarea de saruri de rehidratare, dar nu oricum! Se va administra o lingurita la fiecare 5 minute, din momentul in care copilul incepe sa verse.

“Diareea la copii se manifesta prin scaune de consistenta moale, intre 3 – 6 pe zi. Insa, daca acestea sunt apoase, atunci copilul trebuie dus la spital in cel mai scurt timp. De asemenea, mare atentie la copilul mic! Acesta se deshidrateaza foarte repede. Daca are febra inalta, diaree si varsaturi trebuie dus repede la spital”, avertizeaza pediatrul.

Din tratamentul pentru diaree la copii nu trebuie sa lipseasca dieta! “Va fi o dieta hidrica de scurta durata, pentru a nu infometa copilul: mere coapte, orez cu legume, supa. Atentie la zeama in care a fiert carnea, pentru ca aceasta zeama fermenteaza Astfel, putem sa-i dam carne copilului, in timpul tratamentului pentru diaree, insa, nu si zeama in care a fiert carnea.”

Intrebata despre medicamentele ce se pot administra in timpul tratamentului pentru diaree, pediatrul a precizat ca recomanda cat mai putine medicamente la copii. “Recomand mereu un tratament cu produse naturale si dieta”.

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit