Toti pediatrii iti ascund aceste lucruri! Le-au recunoscut fara sa si le asume oficial

Reader`s Digest a stat de vorba cu 6 medici pediatri din SUA, care, stiind ca nu vor fi citati personal cu declaratiile lor, au scos la iveala mai multe lucruri pe care nu le spun niciodata parintilor, dar la care se gandesc si pe care le considera importante.
„11 lucruri pe care as vrea ca toti parintii sa le stie”. Sfaturi de viata de la un pediatru celebru
Cum sa imbunatatesti imunitatea la copii si ce NU ARE, de fapt, efect
In sfarsit, pediatrii spun lucrurilor pe nume! Iata cateva dintre lucrurile importante pe care medicul pediatru nu ti le va spune niciodata si pe care, daca le stii, vei economisi timp, nervi, energie si vei detine mai mult control asupra situatiei:
1. Vrei sa eviti coada la pediatru? Programeaza consultatia pentru o zi din mijlocul saptamanii si solicita prima ora a diminetii sau perioada care urmeaza imediat dupa pranz.
2. Chiar daca studiile arata ca antibioticul prescris in cazul infectiilor urechii rareori ajuta mai mult decat sa stai si sa astepti sa treaca, in cazul copiilor mai mari de 2 ani, multi dintre noi continuam sa le prescriem ca tratament. Vrem sa simtim ca facem ceva pentru rezolvarea problemei. Daca prescriem un antibiotic si, peste cateva zile, copilul se simte mai bine, eu sunt privit ca un geniu.
3. Daca prescriu un medicament nou, mai scump, ar putea fi datorita faptului ca un reprezentant al producatorului de medicamente tocmai a iesit din cabinet. Ei ne fac cadouri in mod constant si se comporta frumos cu noi pentru a ne determina sa le prescriem pacientilor cele mai noi medicamente, care, de regula, nu sunt mai bune decat medicamentele clasice. De fapt, medicamentele care sunt de mai mult timp pe piata au un istoric de observatii mai lung si ar trebui sa fie cele pe care le prescriem primele.
10 sfaturi de la cel mai cunoscut pediatru ucrainean, dr. Komarovskii
Drepturile copiilor care sunt in spital. IATA ce trebuie sa stii
4. Nu intreba daca ii voi face o consultatie rapida fratelui sau surorii copilului inscris la programare, daca nu are, la randul sau, o programare. Daca mama ta merge cu tine la medicul ginecolog, ai putea sa-i spui medicului „Domnule doctor, te superi daca o pui si pe ea pe masa si ii faci o consultatie rapida?” Fiecare pacient merita o evaluare completa.
[ad#co-2]5. Uneori, avem mai putin de 10 minute pe care le putem acorda fiecarui pacient. Asa ca intreaba mai intai despre cele mai presante probleme. In cazul in care ai foarte multe intrebari, solicita o programare speciala mai lunga.6. Chiar daca iti spun sa lasi copilul mai mare sa planga daca se trezeste noaptea pana sa adoarma la loc, nu ma intreba daca am urmat acest sfat cu copiii mei. Nu l-am urmat.
7. Daca ai o problema urgenta si ti se spune la Receptie ca nu poti obtine o consultatie, cauta o asistenta medicala si explica-i situatia. In multe situatii, ea te poate ajuta, chiar daca programarile arata ca nu este timp disponibil.
Citeste pe pagina 2 alte 10 lucruri pe care medicii pediatri evita sa le spuna parintilor, dar pe care trebuie sa le stii.
Aboneaza-te GRATUIT
si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!