Deputatii au respins, astazi, propunerea legislativa initiata de Partidul National Liberal privind majorarea alocatiei de stat pentru copii pana la 200 de lei pe luna, anunta agentia de presa Agerpres.

Comisia pentru munca a propus respingerea initiativei legislative pentru modificarea art.3 alin.(1) din Legea nr.61/1993 privind alocatia de stat pentru copii, „intrucat masurile propuse implica cheltuieli bugetare suplimentare, iar initiatorii nu precizeaza sursele financiare necesare”.

Deputatul social-democrat Tudor Ciuhodaru a afirmat, in cadrul dezbaterilor, ca proiectul de lege este copy-paste dupa un proiect initiat de el intr-o sesiune anterioara. Ciuhodaru a mai spus ca o sa redepuna proiectul sau de lege, pe care il considera un proiect „anti-abandon” al copiilor. „Toti copiii Romaniei merita mai mult”, a precizat Ciuhodaru.

Programul complet al activităților tale cu copilul de 1-3 ani (toddler)

Greseli pe care parintii le fac zilnic si solutii concrete pentru a le evita

La randul sau, liberalul Dumitru Oprea a precizat ca intre Marea Britanie si Romania exista o diferenta mare din punctul de vedere alocatiei pentru copii: in Marea Britanie, standardul este de 100 de euro pentru primul copil si apoi creste la cel de-al doilea si al treilea cu cate 65 de euro, a sustinut Oprea.

„Solicitarea de 200 de lei ne-ar duce la 44 de euro, ceea ce inseamna foarte putin fata de tarile semi-dezvoltate din UE. Sunt copiii nostri care ar trebui sa aiba parte de o viata decenta”, a argumentat Oprea.

Deputatul PMP Ionut Simionca a anuntat ca partidul pe care il reprezinta sustine majorarea alocatiei pentru copii la 200 de lei. „La copiii pana in 2 ani deja este alocatia de 200 de lei si cu cat un copilas creste, cu atat necesitatea financiara este mai mare. Plus ca media europeana este mult peste 100 de euro”, a argumentat acesta.

La randul sau, reprezentantul USR Mihai Catalin Botez a precizat ca Uniunea nu sustine acest proiect, dar este de acord cu majorarea alocatiei pentru copii.

„Cu totii ne dorim conditii mai bune pentru copiii din Romania, pentru elevi. Vrem sa aiba rechizite mai bune, vrem sa aiba haine, vrem sa aiba alimentatie mai buna. Hai sa ne asiguram ca acei bani din alocatie vor merge catre aceste directii. Haideti sa regandim un alt proiect care sa urmareasca o mai buna eficienta a cheltuielilor. USR va vota impotriva acestui proiect, dar incurajeaza elaborarea unui proiect care sa urmareasca o cheltuire mai eficienta”, a explicat Botez.

Propunerea legislativa a fost deja respinsa de senatori, Camera Deputatilor fiind for decizional in acest sens.

15 activitati si jocuri cu bebelusul de 0-3 luni

Provocarea de a creste o fata puternica si independenta

 

 

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit