De ce recomandam o varietate si o diversitate atat de mare, in nutritia copilului, in prezent – in contrast cu trecutul?

hippIn primele cateva luni de diversificare, copiii sunt in mod particular deschisi unor noi gusturi. Din acest motiv, este recomandat ca, la aceasta varsta, copiii sa primeasca o varietate sanatoasa de alimente. Daca copiii se obisnuiesc cu arome diferite si alimente sanatoase, la aceasta varsta frageda, le pot accepta mai bine pe masura ce cresc. In trecut, o alimentatie mai restrictiva era recomandata in scopul de a preveni alergiile.

In prezent, multe studii stiintifice au facut cunoscut faptul ca este important ca sistemul imunitar al copilului sa intre in contact cu ingrediente cum ar fi pestele, ouale sau laptele, chiar de la varsta diversificarii.

Cu toate acestea, intotdeauna inainte de a introduce un aliment nou in alimentatia copilului dumneavoastra, consultati medicul.

 

Cum as putea pune acest lucru cel mai bine in practica, in nutritia copilului meu?

 

Masa de pranz este prima masa diversificata complet a copilului. Este minunat ca exista atat de multe varietati delicioase de incercat. Odata ce copilul dumneavoastra s-a obisnuit sa manance cu lingurita, puteti varia zilnic mesele. Intr-una din zile, de exemplu, puteti sa-i dati carne de vita cu morcovi;  in urmatoarea zi ii puteti da, de exemplu, porumb cu curcan. Alegand legume si carne diferita, si din cand in cand si peste, creasi diversitate in planul de mese al copilului dumneavoastra.

 

Puteti crea varietate in planul de alimentatie al copilului dumneavoastra utilizand gama variata de produse HiPP destinate diversificarii. Hrana la borcan are la baza doar ingrediente atent verificate si o compozitie adecvata nutritional nevoilor copilului la aceasta varsta.

 

Acordati atentie sigurantei borcanului

 

Fiecare borcan este verificat privind inchiderea perfecta inainte de parasirea fabricii. Acest lucru asigura ca sunt livrate doar produse perfect sigilate. Pentru a-i oferi copilului dumneavoastra hrana de calitate excelenta oricand, verificati integritatea ambalajului in magazin si imediat inaintea deschiderii pentru prima data.

In ceea ce priveste borcanele, incercati ”testul capacului”: centrul capacului ar trebui sa fie concav (curbat putin in jos) si nu trebuie sa cedeze sub presiune. Suplimentar, ar trebui sa sesizati un zgomot caracteristic clar (un click) cand deschideti borcanul pentru prima data.

Si, pentru a fi mereu siguri ca cel mic primeste doar cea mai buna hrana, cititi cu atentie si respectati instructiunile de preparare si depozitare de pe eticheta.

 


Faptul ca ai citit acest material publicitar reprezinta sprijinul pe care ni-l oferi la acoperirea costurilor de intretinere ale acestei publicatii. Suntem sigure ca ai gasit si informatii utile! Iti multumim!


Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit