Dupa scandalul privind manualele auxiliare, ministrul Educatiei, Liviu Pop, pregateste o noua Revolutie in educatie, si anume desfiintarea inspectorilor generali specializati pe discipline. Masura face parte dintr-un proiect de reorganizare a Ministerului Educatiei.

Astfel, ministrul Pop a inceput o procedura de reorganizare a institutiei, la finalul careia nu vor mai exista inspectori scolari generali care sa se ocupe de o anumita materie.

Vor exista doar inspectori care se ocupa de o intreaga arie curriculara, care inglobeaza mai multe discipline. Astfel, daca in prezent exista un inspector general pentru istorie, unul pentru geografie, unul pentru filosofie, unul pentru economie, unul pe logica si unul pentru religie, avand fiecare studii in domeniile respective, urmeaza ca o singura persoana din minister sa coordoneze aria curriculara denumita „Om si societate”, care le include pe toate, scrie Republica.ro.

De asemenea, o singura persoana se va ocupa de studiul limbii romane, dar si al tuturor limbilor straine, care vor fi cuprinse in aria „Limba si comunicare”. Totodata, o sigura persoana va fi responsabila de aria care include matematica, fizica, chimia si biologie.

18 moduri geniale de a-i face pe copii sa le placa sa citeasca

Cea mai eficienta solutie la crizele de furie ale copilului. 9 sfaturi de dezvoltare emotionala pentru parinti

Ariana Bucur, secretar de stat pentru invatamantul preuniversitar in Ministerul Educatiei, a spus ca aceasta reflecta viziunea ministrului Educatiei, Liviu Pop, scrie Republica.ro.

„Este vorba despre o reorganizare, oricum in minister sunt acum 509 posturi conform HG-ului ultim de modificare si completare a HG-ului 26. Este o organizare pe arii curriculare in mod deosebit. Si directiile au fost regandite, este viziunea domnului ministru. Deci nu vor mai fi exista inspectori de specialitate, conform legii 1 din 2011, nici acolo nu sunt mentionati ca fiind inspectori generali de specialitate. Aria curriculara cuprinde mai multe discipline. La nivelul invatamantului liceal si profesional, voi avea o arie curriculara numita invatamant si comunicare, care include limba si literatura romana si limbile moderne. Coordonarea va fi asigurata la nivel national de cel care este numit pe aceasta arie”, a declarat Ariana Bucur.

Copiii cred ca trebuie sa citeasca din obligatie, de aceea evita cartile. Solutii de la 5 pedagogi astfel incat copilul sa iubeasca lectura

Elevi fara ghiozdane? Ministrul Educatiei: Elevii nu sunt obligati sa aduca manualele la scoala

 

 

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit