Educatia pentru copii este gratuita in Romania, aceasta gratuitate fiind asigurata de catre parinti, a declarat ministrul Educatiei, Liviu Pop, la emisiunea „In fata ta” de la Digi24.

„Educatia e gratuita conform Constitutiei. In fapt, cineva trebuie sa asigure aceasta gratuitate. Statul asigura o parte din gratuitate, parintele asigura alta parte din gratuitate, copilul nu plateste nimic”, a afirmat Liviu Pop, citat de digi24.ro.

Oficialul a spus ca, in calitate de parinte, el cheltuieste bani cu sandvisul cu care merge copilul la scoala, dar si cu auxiliarele de care are nevoie copilul. „Nu avem fondul clasei. Avem o asociatie de parinti, bani pe care ii gestionam noi, nu are nicio influenta”, a declarat Liviu Pop.

Intrebat daca, in conditiile in care parintii finanteaza educatia copilului, acestia nu ar trebui sa aiba un cuvant de spus in privinta materiilor, ministrul a raspuns ca parintii „nu se prea pricep”.

Iata raspunsul complet al ministrului Educatiei, Liviu Pop, la aceasta intrebare: „Parintii participa la decizii, dar nu se prea pricep. Neavand o radiografie clara a ceea ce stie copilul meu pe competentele de baza, pe trunchiul obligatoriu, eu nu stiu daca… Eu iau fetita mea, e mai buna la chimie sau la fizica. Nu stiu daca e mai buna la romana sau la engleza. Nu mi s-a spus, nu stiu, sunt trei sau patru zone de orientare scolara, ca asa e facut sistemul, nu ca nu mi-as dori eu sa stiu. Ce sa-i spun eu la optional sa faca? Astronomia? Alta disciplina? De aceea, parintele trebuie sa fie partenerul scolii. Acolo unde parintele este partenerul scolii, copilul are de castigat. Noi avem sute de mii de copii cu parintii in strainatate. Cine face orientarea la ei? Bunicul, matusa, strada?”.

Poti viziona emisiunea „In fata ta” din 6 iulie 2017 urmand ACEST LINK.

Copilul nu isi face temele? 8 secrete prin care sa pui capat definitiv problemei

Cum comunicam iubirea? Pasii siguri care te duc direct spre inima copilului tau

Sursa foto: captura digi24.ro

 

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit