Notiunea de elev de serviciu pe scoala ar putea disparea incepand cu luna septembrie, a anuntat, ieri, ministrul Educatiei, Liviu Pop, citat de Mediafax. Astfel, de accesul in unitatea de invatamant ar urma sa se ocupe un cadru didactic auxiliar.

„Va marturisesc ca nu sunt sustinator al acelui elev de serviciu. Elevul de serviciu pe scoala trebuie sa dispara, ca notiune. Pentru ca scoatem un elev din timpul actului de educatie ca sa faca intrare-iesire. Cred ca putem gasi la nivelul unitatilor de invatamant cadre didactice auxiliare care sa stea la poarta si sa faca evidenta elevilor, nu sa stea doi elevi de serviciu, care uneori pot fi expusi daca nu avem paza in scoala. Eu cred ca la inceputul anului scolar vom putea sa eliminam notiunea de elev de serviciu pe scoala. Elevul e trimis la scoala sa faca ore, exista suficient personal care poate sa se ocupe de accesul in scoala”, a argumentat Liviu Pop, vineri, in cadrul festivitatii de absolvire a promotiei 2017 a Academiei Fortelor Tereste din Sibiu.

Ministrul Educatiei si-a exprimat ingrijorarea in legatura cu faptul ca o parte dintre primarii au anuntat ca nu vor sa mai asigure paza in scoli pe timpul zilei, ci numai dupa terminarea orelor.

„Avem si noi semnale ca exista autoritati locale care renunta la paza elevilor, ei spunand ca trebuie sa pazeasca numai patrimoniul, nu si elevii. Dar strategia privind combaterea violentei in scoli e o strategie semnata si de reprezentantii Ministerului Dezvoltarii si Ministerul de Finante. In aceste situatii trebuie gasite solutii comune, atat in timpul orelor, cat si in afara actului educational. Vom analiza unde se duc banii Consilului Local daca nu isi mai permit sa pazeasca scoala in timpul actului educational, iar noi vom face o radiografie la nivelul Ministerului Educatiei pentru a vedea cum asiguram paza copiilor. E obligatoriu sa avem sistem securizat, pasii se fac, sper ca autoritatile locale sa inteleaga ca avem nevoie de paza in scoala. Cred ca autoritatile locale vor rezolva aceasta problema pana in 11 septembrie”, a mai declarat ministrul Educatiei.

3 metode care rezolva lipsa de interes a copilului fata de scoala

Acomodarea copilului la gradinita si la scoala. 18 + 1 sfaturi foarte bune pentru prima luna

 

Sursa foto: Guvernul Romaniei

 

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit