Mark Zuckerberg, fondatorul retelei de socializare Facebook, a anuntat, ieri, pe contul sau de Facebook, ca urmeaza sa-si ia 2 luni de concediu paternal dupa ce se a naste cea de-a doua fiica a sa.

In cadrul companiei Facebook, angajatii care devin parinti au posibilitatea de a-si imparti concediul dedicat copilului in mai multe parti. De data aceasta, Mark Zuckerberg spune ca va profita de aceasta facilitate.

„Atunci cand s-a nascut Max, mi-am luat 2 luni de concediu paternal. Voi fi mereu recunoscator pentru faptul ca am putut sa petrec atat de mult timp cu ea in primele luni ale vietii sale.

Cea de-a doua noastra fiica se va naste in curand si intentionez sa-mi iau din nou 2 luni de concediu paternal. De data aceasta, voi profita de optiunea Facebook de a-mi imparti concediul in mai multe parti. Mai intai, imi voi lua un concediu de o luna ca sa stau cu Priscilla si cu fetele, apoi vom petrece impreuna si intreaga luna decembrie. Ma voi conecta cu al doilea bebelus si vom merge impreuna cu Max in noi aventuri”, a scris fondatorul Facebook pe contul sau de pe reteaua de socializare.

Cum isi creste copiii Barack Obama. Sfaturi de parenting de la fostul presedinte al SUA

Cele mai bune 10 sfaturi de la experti in parenting pentru o relatie reusita cu copilul

De asemenea, el a mai explicat ca, in cadrul companiei Facebook, angajatii isi pot lua 4 luni de concediu maternal si paternal, deoarece „studiile arata ca, atunci cand parintii care lucreaza isi aloca timp pentru a fi impreuna cu nou-nascutii lor, este bine pentru intreaga familie”.

„Sunt destul de sigur ca biroul va rezista pana revin”, a mai adaugat Mark Zuckerberg.

Prima fetita a lui Mark Zuckerberg, Maxima Chan Zuckerberg, s-a nascut in anul 2015, iar in luna martie miliardarul american a anuntat ca va avea un al doilea copil.

Mark Zuckerberg si Priscilla Chan s-au casatorit in luna mai a anului 2012, dupa 9 ani de relatie. In total, cei doi sunt impreuna de 14 ani.

Priscilla Chan provine dintr-o familie cu tata chinez si mama vietnameza care, dupa ce a locuit o perioada in Vietnam, s-a refugiat in Statele Unite. A fost o perioada grea, in care parintii ei munceau cate 18 ore pe zi pentru a-si intretine familia.

Ce fel de tata este Donald Trump, noul presedinte al SUA

Copilul plange tare! Cea mai eficienta metoda de calmare este si cea mai simpla

Mark si Priscilla s-au cunoscut la o petrecere organizata de studentii Universitatii Harvard, ambii fiind admisi acolo la studii. Dupa absolvirea facultatii, Priscilla a ales sa nu lucreze in cadrul Facebook, ci sa-si continue studiile medicale si sa lucreze cu copiii. In prezent, ea este medic pediatru si filantropista.

Acum 2 ani, cand s-a nascut prima fetita a familiei Zuckerberg, pentru a sarbatori evenimentul, Mark si Priscilla au luat decizia majora de a dona 99% din actiunile Facebook, care valoreaza in prezent 45 de milioane de dolari, pentru acte de caritate.

 

Sursa foto: Facebook

 

 

 

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit