Maria Montessori, pedagogul italian a carei metoda de educatie inca mai revolutioneaza relatia parinte – copil, a lasat in urma ei o mostenire de care se bucura familii din toate colturile lumii.

Metoda Motessori, ideala pentru copiii de 1-5 ani, ii incurajeaza, in primul rand pe parinti, sa ofere mai multa independenta copiilor si sa se transforme din persoane ce dicteaza, in ghizi.

Daca vezi, deja, ce rezultate frumoase reuseste sa aduca metoda Montessori in relatia cu copilul tau, nu mai este nevoie sa iti spun ca Maria Montessori si-a dorit ca parintii sa-si educe copiii cu respect, dragoste si intelege.

De asemenea, nu mai este nevoie sa iti spun ca secretele metodei Montessori au la baza regulile, curatenia la locul in care se desfasoara activitatile, armonia si toleranta, auto-educarea si aplicarea celor invatate direct, nemediat de adulti.

Daca ai fi trait la inceputul anilor 1900 si te-ai fi intalnit cu Maria Montessori, pedagogul italian ti-ar fi oferit cele mai frumoase sfaturi care sa te ajute in relatia cu copilul tau.

Iata care ar fi cele mai importante ganduri ale Mariei Montessori care iti vor ajunge direct la inima:

1. Grija noastra fata de copii ar trebui guvernata nu de dorinta de a-l face sa invate sa faca lucruri, ci de efortul de a mentine aprinsa in el acea flacara numita inteligenta.

2. Nu ajuta niciodata un copil intr-o sarcina pe care el simte ca o poate reusi.

3. O metoda de a verifica cat de corecta este o procedura de invatare este chiar fericirea copilului

4. Nu putem crea observatori spunand doar “Observa!”, ci dandu-le puterea si mijloacele pentru a face aceasta observatie. Iar aceste mijloace sunt achizitionate prin educatie a simturilor.

Top 15 carti Montessori pentru 2016 care nu trebuie sa-ti lipseasca

Cele mai bune 7 sfaturi Montessori care sa te ghideze frumos in educatia copilului tau

5. Copiii trebuie sa creasca nu doar in trup, ci si in spirit, iar mama doreste sa urmeze misterioasa cale spirituala a celui iubit care, maine, va ajunge creatia inteligena si divina, omul.

6. Respecta toate formele rezonabile de activitati in care copilul se implica si incerca sa le intelegi.

7. Pentru a fi de ajutor copilului evita “arestarea” miscarilor spontane si impunerea de sarcini arbitrare.

8. Prima idee pe care copilul trebuie sa o dobandeasca este diferenta dintre bine si rau.

Citeste pe pagina 2 urmatoarele 14 pe care Maria Montessori ti le-ar spune azi, daca ai avea ocazia sa te intalnesti cu ea

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit