Ministrul Educatiei, Liviu Pop, a anuntat, astazi, pe blogul sau, ca va sesiza maine Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului si Ministerul Finantelor privind 2 edituri specializate in elaborarea manualelor auxiliare, acuzand ca aceste carti nu sunt avizate de minister.

„Fara nicio emotie, unele edituri specializate numai in auxiliare imprima pe coperta acestora, AVIZAT MEN, fara sa aiba acest aviz. Nu voi intra in detalii cu privire la cum functioneaza caracatita auxiliarelor. Lupta mea cu aceasta caracatita continua. Maine, 18 septembrie 2017, voi continua acest demers. Voi notifica doua dintre edituri despre abuzurile pe care le fac prin mentinerea AVIZULUI MEN pe auxiliarele de clasa a III-a si a IV-a. (mentionez ca pentru clasele acestea, MEN nu a avizat niciun auxiliar) precum si de adresele pe care le fac in continuare la nivelul unitatilor de invatamant. De asemenea, voi sesiza atat Ministerul de Finante cat si Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului pe aceste aspecte”, a scris Liviu Pop, citat de Mediafax.

Oficialul de la Educatie a declarat, la inceputul lunii august, ca toate mijloacele de invatamant didactic auxiliar si curicular trebuie revizuite, motiv pentru care niciunul nu va mai fi valabil. Ordinul a intrat in vigoare, iar in prezent nu se mai folosesc manuale auxiliare. Decizia lui Pop a starnit nemultumiri in randul parintilor si profesorilor.

Dosar penal pentru profesorii care folosesc manuale auxiliare neaprobate de Minister

Guma de mestecat, plina de E-uri. Top 10 cele mai periculoase produse

„Demersul meu legal, de a pune in aplicare Legea Educatiei Nationale (LEN) privind manualele scolare si auxiliarele didactice, a starnit foarte multe dezbateri, mai ales in mediul on-line. (..) Este de asemenea, pentru prima data, in ultimii 5 ani (de la intrarea in vigoare a LEN), cand elevii din actuala clasa a 5-a primesc la inceput de an scolar manuale si nu auxiliare (anul trecut si acum doi ani acele auxilare NU AU FOST AVIZATE de Ministerul Educatiei Nationale ). Pana in acest an scolar elevii primeau zeci de auxiliare la inceputul anului scolar, iar manualele le parveneau abia in semestrul al doilea sau deloc. De ce? Simplu, caracatita auxiliarelor cu tentacule pana in minister trebuia hranita cu bani negri sau gri, iar cum cifra de afaceri anuala a acestor edituri este, din analiza unora, de peste 100 de milioane de euro, interesul pentru aceasta tema este unul pe masura”, mai afirma Liviu Pop.

 

Parintii cer demisia ministrului Liviu Pop

 

Intre timp, pe Facebook a fost creat event-ul „Biblioteca pentru Pop”, mai multi parinti anuntand ca vor merge marti dimineata in fata Guvernului pentru a cere demisia ministrului.

„Hai sa ii ducem o carte lui Pop si sa ii cerem demisia! Ministrul Educatiei, Liviu Marian Pop, a bulversat intregul sistem de invatamant romanesc. Milioane de copii si de parinti au privit, in ultimele saptamani, cum deciziile halucinante ale lui Pop duc scoala romaneasca spre haos complet. Cea mai recenta masura care a dat peste cap Educatia din Romania a fost ordinul de ministru privind interzicerea materialelor auxiliare, care a provocat situatii aberante: parintii s-au plans ca elevii sunt perchezitionati in ghiozdane, profesorii ca nu mai au cum sa predea la clase, Gazeta Matematica a fost considerata interzisa in scoli iar soarta examenelor din acest an scolar a devenit incerta. (..) Societatea romaneasca a putut remarca faptul ca Educatia a ajuns sa fie condusa de o persoana cu grave probleme de background profesional si chiar si de exprimare: gafele legate de „genunche” si „cu cati i se scrie cuvantul <copiii>” fac parte deja din biografia publica a domnului Pop”, scriu initiatorii, pe pagina de Facebook.

Ce se intampla cu manualele auxiliare, mina de aur a unor profesori care faceau bani pe seama parintilor

Ce să faci și ce să nu faci ca să-l ajuți pe copil să-i placă să citească

 

Sursa foto: Guvernul Romaniei

 

 

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit