La cate „De ce”-uri pe zi poti raspunde? Cum curiozitatea copiilor poate fi o lectie importanta de viata

Totusi, un copil la varsta de 3-5 ani vine cu o avalansa de intrebari, care mai de care mai ciudate si mai dificile, in dorinta puternica si nestavilita de a cunoaste lumea. Ce facem in aceasta situatie?
Diana Stanculeanu, psihoterapeut si psiholog la organizatia „Salvati Copiii”, spune ca este in regula sa le raspundem copiilor la intrebarile la care stim raspunsul, la fel cum e in regula sa le spunem „Nu stiu” atunci cand nu il stim. Aici este, insa, un truc.
„De cate ori sa-ti spun?!” 10 cauze de ce nu ne asculta copiii
Emotiile copiilor. 5 tehnici pe care sa le aplici pentru a-ti ajuta copilul sa-si controleze emotiile
„Ce este important este nu sa-i dam informatia exacta, ci sa-i transmitem atitudinea corecta. Spunandu-i „Nu stiu, dar hai sa cautam”, ii aratam care este atitudinea corecta atunci cand nu stii o informatie”, a declarat Diana Stanculeanu, joi, la un eveniment dedicat parintilor si educatiei sanatoase, organizat de compania Secom.
[ad#co-2]Potrivit psihologului citat, parintii trebuie sa creeze o atmosfera pozitiva si prietenoasa legata de invatare, iar felul in care acestia raspund sirului de intrebari care incep cu „de ce” face parte din acest proces.Astfel, copilul va invata ca mai important decat a sti o informatie precisa este sa stii cum si unde sa o gasesti, ca mai important decat rezultatul este, de fapt, procesul cunoasterii si invatarii. In acest fel, putem profita de curiozitatea copiilor pentru a le preda o lectie importanta de viata inca de la varsta prescolara.
Copilul nu te ajuta? 10 sfaturi cum sa educi un ajutor adevarat!
Cum ii condamnam pe copiii nostri la esec fara sa ne dam seama
Aboneaza-te GRATUIT
si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!