Incepand cu data de 1 Iunie, cu ocazia Zilei Copiilor, Dino Parc Rasnov gazduieste cea mai mare colectie privata de jucarii vechi si foarte rare, unele dintre ele avand o vechime de peste 100 de ani.

Expozitia cuprinde diferite piese, multe dintre ele fiind produse la sfarsit de secol XIX – inceput de secol XX. Printre producatorii acestor jucarii se numara branduri de renume, infiintate la inceputul secolului XIX, cum ar fi fabricile de origine germana Schuco si Lehmann. In cadrul expozitiei, copiii si parintii lor pot vedea piese fabricate in Statele Unite, Europa, Japonia si India, dar si o mare parte de origine romaneasca.

“Ne-am gandit ca locul perfect pentru o expozitie de jucarii antice este printre dinozauri, la noi in parc. Adultii sunt asteptati sa-si retraiasca copilaria prin intermediul acestor jucarii, unele dintre ele fiind chiar de pe vremea strabunicilor lor, iar copii vor avea ocazia sa faca o comparatie cu jucariile si tehnologiile actuale”, a declarat Adrian Apostu, managerul Dino Parc Rasnov.

In cadrul expozitiei, vizitatorii vor putea vedea jucarii si masinute mecanice pe sisteme de roti dintate, papusi de portelan, ursuleti Teddy, soldatei de plumb, un patefon de jucarie pe sistem mecanic, un autobuz ONT Carpati de jucarie, dar si multe alte piese impresionante.

Pe langa jucariile clasice, colectia mai cuprinde si caluti, trotinete din lemn si triciclete, precum si un carucior pentru gemeni, extrem de rar, produs la Viena.

Ziua Copilului 2018. 15 idei de evenimente la care să mergi cu cei mici de 1 iunie, in Bucuresti

Mega Mall ii aduce pe „Eroii in Pijama” in premiera in Romania

“Pasiunea pentru jucarii mi-a ramas alaturi de cand eram copil. In timp, am reusit sa adun mai multe exponate rare, dar pentru mine fiecare jucarie din colectie este de o valoare inestimabila, pentru ca toate au cate o poveste in spate si reprezinta copilariile mai multor generatii din intreaga lume”, a adaugat Marian Spatariu, proprietarul colectiei de jucarii din cadrul expozitiei.

Dino Parc Rasnov este o zona de agrement si un muzeu in aer liber, situat pe Strada Cetatii, in apropiere de Cetatea Rasnov. Pe langa un traseu impresionant cu 55 de dinozauri in marime naturala, atestati stiintific, parcul dispune de locuri de joaca pentru copii, casute in arbori, un cinematograf 9D, traseu de aventura, labirint laser, expozitii unicat si multe alte zone interactive.

 

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit