Japonia Tara Cu Cel Mai Performant Sistem De Educatie Din Lume 12 Lectii Ale Invatamantului Japonez

0
Alte lucruri NU trebuie făcute

Educația în Japonia

Mulți turiști care merg în Japonia sunt preocupați de obiceiuri și bunele maniere. De fapt, dacă în Europa sau în SUA ne comportăm mai mult sau pagina princiala  mai puțin ca în Italia, într-o țară foarte diferită de a noastră, eticheta ar putea necesita moduri total diferite de a face lucrurile.

Realitatea este foarte simplă: dacă urmezi la litera toate regulile japoneze ai putea înnebuni mai ales dacă ești în Japonia pentru muncă, altfel dacă ești turist trebuie doar să urmezi câteva din sfaturile mele simple și nu vei au orice probleme.

În caz că nu știi să te comporți

Fă ca și cum ai fi în Italia, japonezii nu se așteaptă cine știe ce de la tine, dar dacă vrei să încerci să nu te prostești, păstrează aceste câteva sfaturi utile in minte.

Scoate-ți rucsacul din tren. Poate nu-i dai atentie dar daca ai un rucsac ocupi 2 locuri in picioare, daca il dai jos si il pui intre picioare le dai mai mult spatiu celor care stau cu tine, un spatiu care poate fi vital uneori in mare. orase.

În caz că nu știi să te comporți

Știu că ai vrea să arăți tuturor cât de bine ți se potrivește rucsacul Invicta sau Seven, dar nu poți călători cu trenul, îmi pare rău. Mai ales dacă călătorești în grup, ținerea rucsacului în tren este cu adevărat nerecomandabil.

Vorbește încet în mijloacele de transport în comun: când intri în trenuri sau autobuze, nu auzi oamenii făcând zgomot.

Dacă vrei cu adevărat să vorbești, fă-o pe un ton scăzut al vocii. Ți se va părea ciudat dar de multe ori japonezii, chiar dacă sunt prieteni, iubiți etc în mijloacele de transport în comun par a fi complet străini care nu se cunosc pentru că nu schimbă nici măcar o vorbă. Nu trebuie să taci, dar vorbește pe un ton mai degrabă ca cel al unei biblioteci decât pe un ton ca cântecele de stadion.

Restaurantele tind să se aștepte să stați mai puțin timp la prânz decât la cină, motiv pentru care prânzul este mai ieftin decât cina.

De asemenea, poți sta ore întregi în cafenele-patiserii și în lanțurile de fast-food din vest (cum ar fi McDonald’s): sunt cei care stau la Starbucks până la 8-10 ore consecutive și stau cu prietenii într-o patiserie elegantă timp de 4 orele de chat este considerată „normală”. Din acest motiv, un prânz mare într-un local ieftin poate costa adesea doar echivalentul a 4-5 Euro, în timp ce o simplă cafea cu o felie de tort poate costa chiar și 10 Euro.

Alte lucruri NU trebuie făcute

Nu vă suflați niciodată nasul în public. „Trage în sus” sau mergi la baie. Dacă într-adevăr trebuie să vă suflați nasul în caz de urgență, faceți-o cu un șervețel pe care apoi îl aruncați: șervețele de pânză în acest scop nu sunt foarte binevenite.

Nu sărutați în public. În zilele noastre nu mai este un adevărat tabu, dar nu vă faceți sărutări pasionale în public.

Alte lucruri NU trebuie făcute

De asemenea evita sa faci ca in Italia si sa dai saruturi pe obraz, cineva ar putea fi jenat.

Nu fumați pe stradă în timp ce mergeți pe jos decât dacă există o zonă pentru fumat. Pe lângă faptul că este ilegal în unele zone, este și nepoliticos. În zonele liniștite fără prea mulți oameni este totuși permis să se fumeze în stradă, dar nu se aruncă mucurile pe pământ.

Nu fumați când nu vă place. Dacă sunteți cu alți călători italieni și vă aflați într-un restaurant, evitați să fumați când nu este binevenit, precum și dacă sunteți aproape de japonezi, evitați să fumați dacă aceștia mănâncă. Cu toate acestea, verificați întotdeauna dacă fumatul este permis în restaurant.

Nu mâncați în timp ce mergeți

Este nepoliticos pentru că riști să-i murdărești pe alții, ciocnindu-te de ei. Puteți mânca pe stradă, dar vă opriți într-un loc liniștit. Daca bei dintr-o sticla o poti face chiar si mergand nu este o problema, in timp ce daca bei dintr-un pahar de cafea (stil Starbucks) e mai bine sa te opresti.

Nu răspunde la telefonul mobil în tren, dacă sună, închide-l.

Nu-ți arăta prea mult tatuajele. Singura regulă scrisă se referă la onsen unde nu este permis intrarea cu tatuaje, totuși sfatul meu este să evitați să le expuneți prea mult. În prezent sunt tolerate mai ales dacă a străinul le are, dar dacă chiar și 1 bătrân din 10.000 de oameni se simte inconfortabil văzându-le, sfatul meu este să le acoperiți dacă puteți.

Nu mâncați în timp ce mergeți

Nu lipiți betisoare în orez. Daca nu le folositi, asezati-le pe masa sau in bol dar NU le lipiti vertical in orez: este un gest care se foloseste doar la inmormantari.

Nu ajutați să spargeți mâncarea cu betisoare și nu treceți mâncarea cu betisoare. Daca trebuie sa tai ceva cu betisoare, o singura persoana trebuie sa o faca, daca trebuie sa treci mancarea, pune-o intr-un bol. Trecerea mâncării amintește de gestul făcut în timpul înmormântării.

Evitați să faceți acțiuni erupții cu bețișoarele

Nu cântați toboșarii folosind ochelari așa cum ați face în Italia la restaurantul chinezesc sau încercați să dați în farfurie aruncând mâncarea.

Încercați să urmăriți ceea ce fac alții, dar nu vă faceți griji prea mult. Regula spune că nu poți lipi mâncarea cu bețișoare, dar în realitate nu este atât de dramatic dacă se întâmplă să o faci ocazional. Evitați să îndreptați spre ceva sau pe cineva cu bețișoare.

Mai multe prostii

Nu urmați literalmente toate prostiile care se scriu pe internet despre bunele maniere în Japonia. Este adevărat că a te ajuta la o băutură nu este politicos, dar dacă ești printre prieteni, probabil că nimeni nu ți-o va servi și va trebui să o faci singur.

Mi s-a spus mereu că dacă te ajuți de la un fel de mâncare obișnuit într-un restaurant din motive de igienă, e bine să o faci cu partea opusă a betisoarelor cu cea pe care o mănânci, dar de obicei se întâmplă ca prietenii să întrebe.

“Se poate?” si pana la urma practic se anuleaza regula, un pic ca in Italia daca iei salata din papa comuna pusa pe masa tot sunt niste idioti care o iau cu tacamurile lor.

Nu trebuie să stai ca japonezii, adică în stilul „seiza”: știi foarte bine că dacă stai 10 minute în acea poziție și nu te-ai obișnuit atunci ți se pune un furnicar în picioare și nu te mai ridici asa ca stai cum iti place, printre altele si japonezii stau in pozitiile cele mai disparate.

Vă recomand să veniți în Japonia cu GiappoTour! Cea mai reușită excursie de grup în Japonia din Italia, organizată de mine! Sunt puține locuri disponibile, rezervă acum!