„Sa vedem tema de pe mail si cele doua fise de lucru in Google Classroom” – asa isi incepe invatatorul Marian Cirlig lectia cu elevii din clasa a II-a din scoala din Radovanu, judetul Calarasi. Aici, toti copiii au adresa de email, folosesc Google Drive si fac clipuri in aplicatia Quik.

In ciuda faptului ca drumurile neasfaltate si pline de gropi iti dau impresia ca in comuna Radovanu, situata la aproximativ 50 de kilometri de Bucuresti, nu s-a schimbat nimic de zeci de ani, cand treci pragul scolii, te simti de parca ai calatori in viitor, scrie Digi24.ro.

„Cand am venit in scoala erau 9 calculatoare Pentium primite printr-o finantare de la Banca Mondiala, erau inchise undeva unde e biroul directorului acum si se punea praful pe ele”, spune invatatorul Marian Cirlig.

Un sfert dintre copiii din Romania parasesc scoala. Metodele de predare, de pe vremea bunicilor

Copilul e dezinteresat de scoala? Cu ce sa inlocuiesti criticile astfel incat sa-ti asculte sfaturile

In ultimii ani, cu ajutorul Asociatiei de Parinti din Comuna, Marian Cirlig a dotat fiecare clasa cu tabla inteligenta si televizor cu ecran plat. I-a indemnat pe parinti sa le cumpere celor mici tablete si telefoane si sa ii lase sa vina cu ele la scoala.

Invatatorul spune: „Toti au un telefon acasa, un telefon inteligent, toate scolile, pe Internet sunt foarte multe softuri free – deci avem toate elementele pentru a imbina aceste lucruri cu elementele traditionale ale unei activitati pentru a scoate o lectie asa cum ar trebui sa fie in zilele noastre”.

Copiii isi fac temele online, primesc notele pe email si dau teste pe platforme digitale. Apoi, rezultatele ajung la parinti care pot vedea exact unde au gresit cei mici si unde au nevoie sa mai lucreze cu ei.

Totusi, chiar daca traim in era tehnologiei, sistemul romanesc de invatamant este departe de standardele europene.

„In acest moment, avem ca disciplina obligatorie religia, dar nu avem absolut nicio disciplina care sa presupuna folosirea tehnologiei. Adica nu se stie ce ne dorim de la acesti copii”, mai spune invatatorul Marian Cirlig.

Urmareste si materialul video realizat de jurnalistii Digi24 pe acest subiect:

 

Elevii nostri pierd peste 3 ani de scoala fara sa invete nimic

Decizie controversata a unui tata: si-a retras fiul de la scoala, pentru a-l ajuta sa devina gamer profesionist

Sursa foto: Captura Digi24.ro

CARTI DE PARENTING

CARTI copii

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit