Intrebari Despre Bebelusi Nou Nascut Parinti Cu Bebe Acasa

0
Cum să ajuți un copil care bea

Tema alcoolismului este din ce în ce mai importantă în ceea ce privește sănătatea publică, în special pentru implicarea grupei de vârstă mai tânără. Cele mai recente date statistice disponibile în raportul către Parlament cu privire la intervențiile efectuate în 2020 privind alcoolul și problemele conexe, relevă faptul că aproape 10.000 de persoane din Italia sunt consumatori cu risc și 75.000 sunt tratați de serviciile de dependență de alcool, dintre care 35% sunt consumatori noi. .

Când consumul de alcool devine periculos

Vorbim despre consum nociv atunci când comportamentul provoacă efecte negative asupra organismului nostru. În schimb, ne referim la pagina princiala  o dependență patologică de alcool atunci când aceasta are consecințe emoționale, cognitive, sociale și, mai general, asupra funcționării noastre.

Aceste date ne spun că orice consum de alcool

la copiii cu vârsta sub 16 ani poate duce la un risc ridicat pentru sănătate și la dezvoltarea unui comportament abuziv. Datele statistice de care dispunem ne spun că primul pahar de băutură alcoolică a fost băut de băieți cu vârste cuprinse între 11 și 14 ani (52,8% dintre respondenții din grupa de vârstă 11-19 ani – Ziua Prevenirii Alcoolului 2019)

Alcoolismul la tineri

Consumul de substante alcoolice in grupul de tineri este in general asociat cu momente de joc recreational, presupunerea tinde sa aiba loc in afara mesei,

deci cu intentia de a se supara, in discoteca sau in carciuma si isi gaseste sens in intentia de a supără-te, îndepărtându-te de realitatea cotidiană, în trecerea rituală către lumea adultă, în facilitarea socială.

Aceste date ne spun că orice consum de alcool

Metodele de consum sunt adesea asociate cu binge drinking alcoolic de la aperitivul în care se folosește berea, până la folosirea unor băuturi spirtoase mai semnificative precum vodca, romul și ginul pe timpul serii. Aceste excese provoacă vizite frecvente la camera de urgență pentru stări grave de ebrietate.

Populația tânără are acces redus la conștientizarea riscurilor atât în ceea ce privește consecințele asupra corpului lor, cât și în ceea ce privește expunerea la situații de risc în care se pierde capacitatea de a fi atent la pericolele din jurul nostru. De asemenea, reamintim că alcoolul la volan este principala cauză de deces la tineri (2800 pe an).

Daunele alcoolice ale creierului la tineri

Corpul unui băiat este expus în mod deosebit la deteriorarea alcoolului, care interferează cu dezvoltarea sistemului nervos central mai ales dacă este luat înainte de vârsta de 25 de ani, împiedicând maturarea substanței albe și a sinapselor neuronale.

În plus, sistemul enzimatic hepatic al unui băiat nu este pregătit să elimine alcoolul introdus în organism, enzimele responsabile de metabolizarea moleculei (alcool dehidrogenaza) sunt încă imature, ceea ce determină o permanență mai îndelungată a toxicității moleculei. in corp. Enzimele alcool-dehidrogenazei sunt mult mai puțin eficiente la femei și fete decât la bărbați. Oboseala ficatului expus moleculei de alcool determina in timp o crestere a enzimelor hepatice, o crestere a radicalilor toxici si o subversiune a structurii ficatului pana la dezvoltarea cirozei hepatice.

Cum să ajuți un copil care bea

În campaniile de prevenție destinate tinerilor este necesară implementarea multor resurse: familia, medicul generalist, dacă nu chiar medicul pediatru de familie, școala, mass-media și locurile publice.

În familie este necesar să fim consecvenți cu consumul de alcool, știm că copiii părinților cu dependență de alcool au o probabilitate mai mare de a dezvolta patologia, totuși de multe ori nu ne dăm seama de consumul care se face acasă și de valoarea pe care adultul. dă alcool. Adolescenții imitează adulții,

Cum să ajuți un copil care bea

este necesar să dea un exemplu bun și să fie consecvenți. Limitele trebuie explicate, conceptele de moderație trebuie să fim noi cei care le-am interiorizat. Există, de asemenea, credința că dependența de alcool este retrogradată la o populație marginalizată și inadaptată, dar în prezent nu mai este cazul, deoarece bem în orice context social.

Cum să previi consumul de alcool în adolescență

Medicii generalişti au întreprins deja măsuri pentru menţinerea vigilenţei pe tema prevenirii, monitorizării familiilor în situaţie de risc sau subiecţilor aflaţi în risc şi a reţelei de sprijin şi comunicare dintre medicul de familie şi centrele competente pentru tratarea dependenţelor.

Școala are datoria de a menține și o privire extrem de atentă și competentă asupra subiectului alcoolului și substanțelor, asupra dinamicii relaționale dintre copiii înșiși și social media și familiile acestora.

Alegerea scutecului potrivit

Din păcate, intervențiile în cluburi și supermarketuri sunt încă limitate în ceea ce privește interdicția de a vinde alc Este primul lucru pe care îl atingem pe nou-născuții noștri. O mângâiem, o sărutăm, o mirosim și de fiecare dată când o facem ne îndrăgostim din ce în ce mai mult.

Pielea nou-născutului are ceva magic și este capabilă să ne atragă în orice moment. Mai trebuie spus, însă, că este de o delicatețe unică. Se crapă ușor, se înroșește, uneori apar chiar răni. Și, prin urmare, este corect să aveți grijă de el din prima zi. Să vedem împreună cum să o facem.

Alegerea scutecului potrivit

Pielea și igiena nou-născutului

Poate părea evident pentru mulți dintre voi, dar nu este. Igiena unui copil foarte mic nu trebuie neglijată, ci mai degrabă trebuie îngrijită în fiecare zi. Nu întâmplător deja în spital asistentele se ocupă de copiii noștri pentru a-i spăla și nu doar imediat după naștere. Odata ajunsi acasa de la spital, pentru a face o baie adevarata va trebui sa asteptati ca ciotul cordonului ombilical sa cada, dar dureaza doar cateva zile.

Între timp, curățarea ar trebui făcută în fiecare zi. Fapt absolut evident in ceea ce priveste schimbarea scutecelor, dar care afecteaza si mainile mici, ochii sau urechile.

nu este atât de simplă. Problema nu este doar capacitatea de a ține pipi și caca, ci și de a nu irita pielea nou-născutului. Și aceasta este o chestiune foarte subiectivă. Pentru unii, un anumit brand va fi perfect, în timp ce pentru alții poate fi enervant. Încearcă altele și găsește-l pe cel potrivit pentru tine. Există și posibilitatea scutecelor de pânză, care au multe avantaje (în primul rând faptul că sunt din bumbac, deci respectă mai mult pielea), dar necesită mai mult angajament.

Dacă pielea este iritată sau crăpată

poți aplica puțină cremă pentru schimbarea scutecului. Puțin este suficient. Este foarte pastoasa si risti sa dai peste cap totul si sa fii nevoit sa speli bebelusul de la zero.

Pielea nou-născutului și baie

Odată ce ciotul a căzut, mergeți înainte pentru baie. Cât de des să o faci? Depinde de tine. Daca este un moment de relaxare sau daca face parte dintr-o rutina stabilita (baie / mancare bebelus / somn) nimic nu te impiedica sa o faci in fiecare zi, dar cu siguranta nu este o regula. De asemenea, se poate face doar de 3-4 ori pe săptămână.

Gelul de duș trebuie să fie foarte delicat, fără parfumuri sau substanțe agresive pentru pielea nou-născutului. În cazul pielii crăpate, care deci trebuie să fie foarte hidratată, poți opta pentru ulei de migdale sau amidon de orez. Au capacitatea de a face pielea mai moale