INSCRIERI GRADINITA 2016- 2017. Inscrierea la gradinita pentru anul scolar 2016 – 2017 s-a incheiat vinerea trecuta, pe 17 iunie. Insa, daca vrei sa-ti inscrii copilul la gradinita din toamna afla ca mai este o etapa de inscrieri intre 27 iunie – 29 iulie.

Fiecare gradinita trebuie sa aiba un orar propriu pentru inscrieri, accesibil tuturor celor interesati. In functie de capacitatea gradinitei (numarul de locuri aprobat pentru anul scolar 2016 – 2017), parintii care nu si-au inscris copilul la gradinita pana pe 17 iunie mai pot face acest pas incepand cu 27 iulie.

INSCRIERI GRADINITA 2016- 2017. Pentru asigurarea transparentei procesului de reinscriere/inscriere, conducerile unitatilor de invatamant prescolar vor afisa, la vedere, pentru toti cei interesati, urmatoarele informatii:

– capacitatea institutiei (numar de copii pentru care a fost proiectata); numarul de locuri aprobat prin planul de scolarizare pentru anul scolar 2016-2017 (pe grupe de varsta: mica, mijlocie, mare);

– criteriile generale si criteriile specifice pentru inscrierea copiilor;

– numarul de copii reinscrisi/inscrisi zilnic (in perioada stabilită) din totalul disponibil.

Daca vrei sa-ti inscrii copilul direct in grupa mijlocie sau in grupa mare trebuie sa stii urmatorul lucru: locurile sunt disponibile in functie de capacitatea grupei si de reinscrierea copiilor care, pana in acest moment, au frecventat acea gradinita.

Poti avea noroc si grupa sa nu fie completa, ori anumiti copii sa nu se mai reinscrie in anul scolar 2016 – 2017.

“Ocuparea locurilor libere, dupa finalizarea etapei de reinscrieri, se va face, de regula, in ordinea descrescătoare a grupelor de varsta, respectiv grupa mare (copii de 5 ani), grupa mijlocie (copii de 4 ani) si grupa mica (copii de 3 ani). In baza HG nr. 1252/2012 si in limita locurilor disponibile, pot fi inscrisi in grupa mica si copii cu varsta cuprinsa intre 2 si 3 ani. In situatia in care, intr-o unitate de invatamant, numarul cererilor de inscriere este mai mare decat numarul de locuri libere, vor fi aplicate, succesiv, criterii de departajare generale (stabilite de Ministerul Educatiei) si criterii de departajare specifice”, se precizeaza intr-un comunicat al Ministerului.

INSCRIERI GRADINITA 2016- 2017. Acte necesare

  • Cererea de înscriere;
  • Adeverinţele cu veniturile parintilor sau alte acte doveditoare ale veniturilor familiale (pentru gradinitele cu program prelungit si saptamanal);
  • Certificatul de nastere al copilului (copie certificata);
  • Fisa medicala;
  • Avizul epidemiologic.

Mai trebuie sa stii ca o grupa de prescolari are, in medie, 15 copii, insa nu mai putin de zece si nu mai mult de 20.

Te-ar mai putea interesa si:

18 conditii pe care trebuie sa indeplineasca o gradinita pentru a functiona legal

7 lucruri pe care sa le faci cu 30 de minute inainte sa iei copilul de la gradinita sau de la scoala

Copilul merge la gradinita? Cum stii daca este agresat de educatoare

Scrisoare deschisa directoarei de gradinita filmata in timp ce agresa copiii: Stai linistita! Esti in siguranta!

Acomodarea copilului la gradinita si la scoala. 18 + 1 sfaturi foarte bune pentru prima luna

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit