A inceput septembrie si pana la prima zi de gradinita sau de scoala a mai ramas foarte putin timp. De obicei, reintegrarea in colectivitate aduce cu ea si racelile, ori alte boli ale copilariei. Pana sa ajungeti la medicul pediatru, pentru a-l intreba mai multe despre cum sa cresti imunitatea copilului, iata cateva recomandari pe care ai putea sa le gasesti utile.

Centrul de Parenting va ureaza un an scolar cu imunitate maxima!

Cele mai mari emotii, prima zi la cresa!

Parintii care nu au optiunea unei bone, ori ajutorul bunicilor, isi vor duce copilul la cresa, atunci cand mama va incheia concediul de crestere a copilului. Micutul va avea chiar mai putin de 1 an – legea obligand mamele sa revina la serviciu inainte de prima aniversare a copilului.

Inevitabil, copilul va raci mai mult odata integrat alaturi de alti micuti. Diferenta o va face imunitatea: va trece cu usurinta peste raceli sau se va lupta cu ele?

Laptele matern este cel mai bun atunci cand vine vorba despre imunitatea copilului. Cu cat micutul primeste mai mult lapte matern, cu atat si imunitatea sa este mai puternica. Dilemele intarcarii timpurii sunt normale pentru o mama care stie ca va reveni la serviciu. Insa, aceasta trebuie sa stie ca, daca alapteaza, poate beneficia de program redus la birou (6 ore) sau de doua pauze pe zi, a cate o ora fiecare, pana cand copilul implineste un an.

Ulterior, mama poate poate depozita laptele de san, astfel incat copilul sa primeasca, in continuare, lapte matern, chiar daca mama se intoarce la serviciu.

De ce continui sa-mi alaptez copilul care are peste 2 ani
Vrei să-i dai bebelușului lapte praf? 10 lucruri pe care orice mamă trebuie să le știe

Nici parintii cu copii de gradinita sau de scoala nu scapa de emotia legata de imunitate si raceli. Tocmai de aceea, sunt tentati sa faca aceste doua lucruri, in ideea de a creste imunitatea copilului, insa, fara sa stie, pot face mai rau decat bine.

Afla de pe pagina urmatoare 2 lucruri pe care parintii le fac des, dar care NU ajuta in stimularea imunitatii la copii

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit