Reprezentantii Ministerului Educatiei ii ameninta pe profesorii care utilizeaza manuale auxiliare neavizate de ei cu deschiderea unui dosar penal.

Pe 11 septembrie, Ministerul Educatiei Nationale (MEN) a transmis o nota inspectoratelor scolare judetene si al municipiului Bucuresti prin care anunta ca este interzisa utilizarea de auxiliare scolare neaprobate de minister, iar in cazul in care aceasta obligatie nu este respectata, atunci MEN „isi rezerva dreptul de a sesiza organele de stat abilitate”, transmite Digi24.ro.

Potrivit documentului transmis profesorilor, articolul 69 alineatul 1 din Legea Educatiei Nationale stipuleaza ca in scoli se folosesc numai manuale scolare si auxiliare aprobate de Minister.

Totodata, in document se mai mentioneaza ca ministrul Educatiei Nationale „a aprobat prin Ordinul numarul 4576 din 9 august 2017 constituirea unei Comisii care a elaborat Metodologia-cadru privind asigurarea omologarii utilizarii mijloacelor de invatamant in invatamantul preuniversitar, respectiv Metodologia-cadru privind reglementarea utilizarii auxiliarelor didactice in unitatile de invatamant preuniversitar”. Prin acelasi document, a fost abrogat Ordinul ministrului Educatiei si Cercetarii numarul 4916/ 2002 pentru aprobarea Metodologiei de avizare a mijloacelor de invatamant.

Ministrul Liviu Pop anunta o Revolutie in Educatie

18 moduri geniale de a-i face pe copii sa le placa sa citeasca

Astfel, in aceste conditii, este interzisa utilizarea de auxiliare scolare neaprobate de minister.

„Pana la adoptarea procedurilor legale pentru acreditarea/autorizarea auxiliarelor scolare in unitatile de invatamant preuniversitar, este interzisa utilizarea de auxiliare scolare neaprobat de Ministerul Educatiei Nationale.Precizam ca, in cazul in care nu va fi respectata aceasta obligatie, Ministerul Educatiei Nationale isi rezerva dreptul de a sesiza organele de stat abilitate in legatura cu incalcarea cu vinovatie a prevederilor articolului 69 alineatul 1 din Legea Educatiei Nationale numarul 1/2011 cu modificarile si completarile ulterioare”, se mai arata in nota transmisa de minister profesorilor.

 

Ministrul Liviu Pop: De saptamana viitoare, editurile pot solicita aprobarea manualelor auxiliare

 

Incepand de saptamana viitoare, editurile pot depune proiectele pentru aprobarea sau validarea manualelor auxiliare, dupa ce, joi, Ministerul Educatiei a elaborat cele doua proiecte privind metodologia in acest domeniu, a spus ministrul Liviu Pop, citat de agentia de presa Mediafax.

„Astazi (joi – n.red.) am elaborat cele doua proiecte pentru aprobarea auxiliarelor, care sunt pe site-ul Ministerului Educatiei Nationale, urmand ca saptamana viitoare, dupa aprobarea in Guvern, care prevede reorganizarea Consiliului National de Evaluare si Examinare, cel care va evalua toate auxiliarele din sistemul de invatamant, sa semnez aceste ordine. (…) De saptamana viitoare, cei care au aceste auxiliare le pot depune pentru a fi validate sau aprobate”, a transmis Liviu Pop, intr-un mesaj video postat pe pagina de Facebook.

Ministrul Educatiei, Liviu Pop: Invatamantul romanesc este de nota 6 – 7

Adevarul despre scoala. Un elev de 11 ani le spune copiilor cum sa supravietuiasca anilor de scoala

Oficialul a mai spus ca va fi stabilita si metodologia de omologare a utilizarii mijloacelor de invatamant in scoli si licee.

„Nu facem altceva decat sa punem in concordanta Legea Educatiei Nationale cu tot ceea ce inseamna auxiliare si mijloace de invatamant care vor fi folosite in sistemul de invatamant preuniversitar”, a precizat ministrul Educatiei.

Sursa foto: Guvernul Romaniei

 

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit