Nevoia de informare asupra unei nutritiei sanatoase la copii vine, mai ales, in urma statisticilor ingrijoratoare care ne arta ca, la nivel mondial, obezitatea in randul copiilor si adolescentilor a atins cote foarte mari.

Trei medici specialisti s-au reunit joi, 22 februarie, pentru a discuta despre aceste subiecte pe larg in cadrul conferintei „Totul despre nutritia pediatrica” si pentru a raspunde nevoii parintilor de a se informa in legatura cu obiceiurile alimentare sanatoase pe care sa le genereze pentru viitorul copiilor lor.

Cei 3 specialisti sunt Irina Costache, medic specialist pediatru, care a vorbit despre diversificarea clasica la copii si importanta unei educatii alimentare inca din primele luni, Mihaela Nita, medic specialist pediatru si consultant in alaptare, care a dezbatut subiectul autodiversificarii, precum si avantajele si dezavantajele acestei optiuni si Simona Carniciu, medic specialist in diabet, nutritie si boli metabolice, care a subliniat elementele cele mai importante de urmarit in alimentatia prescolarilor si scolarilor.

 

Plusurile si minusurile diversificarii clasice

 

Diversificarea clasica, este bine sa inceapa cand copilul isi tine bine capul, sta in sezut pentru a putea inghiti corespunzator, isi pierde refluxul de a tine limba si este capapil sa primeasca un aliment,  are greutatea adecvata (dubla fata de greutatea de la nastere), da impresia ca mereu ii este foame si da semne ca ar dori sa incerce mancarea adultilor, a evidentiat Irina Costache.

 

Intregul discurs despre avantajele si dezavantajele diversificarii clasice il poti vedea aici:

 

Beneficiile autodiversificarii

 

Mihaela Nita, a accentuat ideea de autodiversificare si a facut cunoscute beneficiile acesteia pentru copiii si parintii care au ales varianta aceasta de diversificare, mentionand ca riscurile de inec nu sunt mai mari la copiii autodiversificati si ca uneori alegerea nu este a parintilor.

Trebuie sa intelegem ca alimentatia inseamna dragoste si respect si sa ne respectam copilul si sa ii respectam deciziile pentru ca asa va deveni un adult care va manca sanatos.

 

Discursul Mihaelei Nita poate fi vazut aici:

 

 

Alimentatia prescolarilor si a scolarilor

 

Alimentatia prescolarului si scolarului este influentata de factori precum mancarea din afara casei, dimensiunea portiilor, consumul de dulciuri si concentrate (sucuri) si tipul de alimente alese, dupa cum a scos in evidenta si dr. Simona Carniciu.

S-a discutat si despre puterea exemplului parintilor in alimentatia scolarilor si prescolarilor, precum si importanta gustarilor, a orarului alimentar, cat si despre recomandarile generale cu privire la nutritia sanatoasa a copiilor.

Aici poate fi vazut intregul discurs al Simonei Carniciu:

 

Evenimentul a fost transmis si live pe pagina oficiala de facebook Social Moms si pe site-ul www.socialmoms.ro si a atins un numari de vizualizari de 20.000.

In sala au fost prezenti peste 180 de parinti.

Sursa foto: Pagina de Facebook Social Moms

produse bebe
carti copii

CARTI DE PARENTING

CARTI copii

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit