Gabriel Biris este avocat specializat pe fiscalitate partener al Casei de Avocatura Biris Goran, si este tatal unui baietel. Totodata, Gabriel Biris a ocupat functia de secretar de stat si coordonator al Departamentului de Legislatie Fiscala din Ministerul Finantelor, in Guvernul Dacian Ciolos.

La finele saptamanii trecute, specialistul a facut o analiza a recentelor declaratii ale guvernantilor privind plafonarea indemnizatiilor pentru cresterea copilului, precum si propunerea de prelungire a concediului de crestere a copilului de la 2 ani, cat este in prezent, pana la 4 ani.

Potrivit avocatului, documentul aprobat de guvern prevede urmatoarele: „In vederea utilizarii eficiente a resurselor bugetare alocate pentru prestatii sociale ar fi oportuna plafonarea indemnizatiei pentru cresterea copilului (ICC) la un nivel maxim cuprins intre 5.000 – 10.000 lei, dar si introducerea cardului social de beneficii.”

Gabriel Biris precizeaza ca, in documentul guvernamental, nu a gasit informatii privind prelungirea perioadei de acordare a indemnizatiei la 4 ani.

„Dl Dragnea incearca sa joace rolul “baiatului bun”, sugerand ca asa ceva nu trebuie facut, insa guvernul, prin vocea Olgutei Vasilescu, insista ca va exista plafon”, comenteaza avocatul.

Mesajul taticului cu o indemnizatie de crestere a copilului de 35.000 de euro pentru Olguta Vasilescu. Ce ii raspunde ministrul Muncii

7 hobby-uri care ii fac pe copii mai destepti

Iata cateva observatii pe care le face Gabriel Biris referitor la propunerea de plafonare a indemnizatiei de crestere a copilului:

1. Indemnizatia este calculata in functie de venitul mamicii (mai rar al taticului) iar impozitul platit de mamica nu este plafonat. Exemplele date de guvern cu indemnizatiile „enorme” incasate de unii sunt deplasate in contextul in care nu spun si cate venituri au declarat/impozite au platit acei oameni.

2. Daca legea permite abuzuri, atunci legea trebuie corectata ca sa nu mai permita abuzurile, nu sa ii dezavantajeze pe cei onesti.

3. Beneficiarii indemnizatiilor mari sunt exact genul de familii tinere, educate si harnice unde natia romana are interesul sa existe cat mai multi copii, pentru ca aceste familii investesc in educatia lor, ii trimit la scoli bune, platesc taxe si impozite.

Vorbim aici de clasa mijlocie, despre care toti politicienii vorbesc ca trebuie creata, dar pe care aceiasi politicieni o cocoseaza cu impozite, taxe. Plafonarea indemnizatiei este din acelasi ciclu inceput de PSD in ianuarie, odata cu eliminarea plafonarii bazei de calcul a CAS, CASS.

„Pai cum vine asta stimabililor? Cand e sa platim e neplafonat, cand e sa primim, plafonat?”, intreaba avocatul.

4. Oamenii calificati, productivi – de care se tot vorbeste ca au inceput sa lipseasca, sunt exact in zona asta de venit. „Domniile voastre vreti ca exact oamenii astia sa stea acasa 4 ani??? In loc sa cream conditii pentru ca mamicile sa revina la munca mai repede (am explicat si o sa continui sa explic chestiunea cu creditul fiscal pentru crese/gradinitie), vreti sa dublati perioada? Cine are de castigat din asta? Poate doar in zona asistatilor social sa fie o propunere interesanta, dar nu cred ca asta ar trebui sa fie prioritatea… (da, stiu, de acolo va luati cu totii voturile, ca fraierii pe care ii tot loviti cu masurile voastre sunt putini si nici nu prea voteaza)”, explica Biris.

Copilul nu are incredere in el? Cum sa-i cresti rapid increderea in sine

Solutia din 10 pasi care te va ajuta sa nu mai tipi la copil, orice ar face

Sursa foto: Facebook

 

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit