Sporturile online castiga din ce in ce mai mult teren in aceasta perioada, in conditiile in care cei mai buni jucatori poti castiga premii reale foarte valoroase, care pot ajunge pana la vize sportive pentru a imigra in SUA.

Iar unele scoli recunosc abilitatea gamerilor profesionisti de a juca drept o realizare similara cu cea din sporturile clasice, motiv pentru care acorda granturi pentru scolarizare in SUA, scrie Ubergizmo.com.

Acesta este motivul pentru care tatal unui jucator suedez al jocului Overwatch a hotarat sa mizeze totul pe o carte si sa-si retraga fiul de la liceu, oferindu-i oportunitatea de a deveni gamer profesionist. In prezent, Lucas Hakansson „Mendokusaii” joaca in Liga Overwatch din Houston, Texas si este un jucator recunoscut in comunitate.

Baiatul le-a povestit reprezentantilor presei in cadrul Ligii Overwatch, cum, intr-o zi, tatal lui a venit acasa si i-a spus ca l-a retras de la scoala: „Nu m-a intrebat. Nu mi-a vorbit despre asta. Doar a venit acasa spunandu-mi: „nu ti-ai luat un an academic; tocmai ai renuntat la scoala”.

„Am renuntat la ASE, dau la Psihologie”. Cum ajutam un adolescent sa-si aleaga singur cariera

Copilul are visuri marete? Ce sa faci ca sa nu-i tai aripile, ci sa-l ajuti sa zboara

Totusi, aceasta nu a fost o decizie usoara. Tatal lui Hakansson a luat aceasta decizie dupa ce si-a dat seama cat de slab era fiul sau la scoală si cat de in serios lua jocurile video. Astfel, tatal a decis sa-si ajute fiul său sa-si realizeze visul.

„El mi-a spus ca nu vrea ca eu sa joc, sa ma antrenez si sa incerc sa reusesc sa ajung in ligile mari bazandu-ma pe faptul ca, daca nu reusesc sa fac asta, trebuie sa ma intorc la scoala la un anumit moment dat. El vrea sa ma concentrez asupra jocului si sa-mi urmaresc visul. Si, daca esuez, esuez”, a mai spus tanarul gamer.

 

Ca parinte, ce parere ai despre decizia acestui tata?

produse bebe
carti copii

CARTI DE PARENTING

CARTI copii

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit