Curs De Time Management Pentru Mamici 21 22 Februarie

0
Ce se află în spatele refuzului școlii

Se întâmplă adesea ca în spatele dificultăților școlare să se ascundă dificultățile de învățare sau alte cauze care nu țin de neglijența sau apatia copilului: în aceste cazuri este important să fim conștienți că rezultatele finale depind de colaborarea pagina princiala dintre diversele contexte în care trăiește copilul. A face copilul mulțumit și mulțumit de sine însuși, conștient de propriile forțe și slăbiciuni, hotărât să înfrunte viața cu entuziasm, curiozitate și dorință de a învăța vor fi obiectivele care trebuie atinse prin încurajarea și recunoașterea angajamentului din partea părinților și a profesorilor. .

să-l facă să dobândească conștientizarea că nota nu reprezintă o judecată asupra persoanei, ci o evaluare a unei anumite activități didactice, astfel încât să își poată îmbunătăți percepția asupra propriei competențe (atitudine care va avea un efect pozitiv asupra fiecărui domeniu al viaţă).

Chiar și mediul în care copilul crește trebuie să-l ajute să facă față realității fără să înțeleagă greșit dificultățile pe care le întâmpină: trebuie să se simtă înțeles și ajutat în fiecare context, iar asta se întâmplă atunci când oamenii care îl îngrijesc împărtășesc obiective și strategii comune.

Responsabil pentru ceea ce i se întâmplă zilnic, după fiecare sarcină și activitate

Toate acestea printr-o atitudine de empatie si dialog care il poate ajuta sa reflecteze asupra muncii depuse si sa dezvolte constiinta ca succesul depinde in mare masura de el.

Este posibil ca copiii mai mici sau copiii cu dificultăți de învățare sau alte dificultăți să nu înțeleagă această relație dintre efort, comportament și performanță și, prin urmare, trebuie predați.

Un tutore pentru teme

Responsabil pentru ceea ce i se întâmplă zilnic, după fiecare sarcină și activitate

Adesea părinții sunt cei care îi ajută zilnic pe copii la teme, dar în fața copiilor cu DSA (Tulburări specifice de învățare) sau dificultăți școlare, este indicat să delegați această activitate unei persoane din afara gospodăriei. Acest lucru este pentru a evita dinamica relațională specială între părinte și copil (judecăți, așteptări, pierderea încrederii și stimei etc.) care pot influența negativ percepția copilului despre sine.

Încredințarea muncii școlare unei persoane competente și externe din afara mediului familial va aduce beneficii atât copilului, cât și mamei și tatălui: tutorele va lucra împreună cu copilul cu obiective clare, precise și definite,

fără neliniștile care îi afectează părinții cu privire la cauzele problema învăţării. În plus, expertul va acorda atenție tuturor aspectelor legate de învățare, prețuind copilul pentru ceea ce este capabil să facă, sprijinindu-l pozitiv și, de asemenea, valorându-și angajamentul și motivația ei.

Ce se află în spatele refuzului școlii

Școala ar trebui să fie, pentru copii și adolescenți, locul în care se simt în siguranță și apreciați. Detașarea de nucleul familial are loc atunci când cei mici își fac marea intrare în lumea educației.

În această perioadă s-a născut primul prieten p Știm cu toții că astăzi mama nu este doar o mamă. Majoritatea femeilor trebuie să împace munca, acasă, unele angajamente personale și se presupune că totul merge bine.

Provoc orice femeie care, cu 2 copii, 1 soț și o slujbă de gestionat, nu simte o nervozitate de necontrolat atunci când îi sugerează cu blândețe: „Văd că ești puțin obosită, ar trebui să-ți dedici mai mult timp”.

Ce se află în spatele refuzului școlii

Când?! La fel de?! Pentru a putea dedica timp în viața de zi cu zi, trebuie să fii un guru al managementului timpului, trebuie să știi să alocați priorități, trebuie să fii calm și centrat, să poți gestiona fluxul de informații care vin din exterior. , precum și toate evenimentele neașteptate pe care planurile zilnice sunt încurcate! Pe scurt, în zilele noastre trebuie să fii un antreprenor perfect al vieții tale pentru a putea „rămîne în ea”.

Să încercăm împreună să vedem ce putem face în felul nostru mic pentru a ușura această viață de zi cu zi aglomerată? Cum ne putem optimiza timpul pentru a putea fi mai calmi, astfel încât să ne putem dedica cu adevărat timp exclusiv pentru noi înșine?

Pentru că, în realitate, cu cât suntem mai senini și mai răsfățați, cu atât suntem mai bine organizați; cu cât suntem mai puțin organizați, cu atât suntem mai nervoși și ne este greu să îndeplinim toate obiectivele pe care ni le-am propus!

După ce am citit câteva cărți despre managementul timpului și cercetarea informațiilor pe internet, am găsit 5 reguli care par a fi utile:

Învață să-ți respecți timpu

permițându-le și altora să-ți respecte timpul. A spune NU poate fi educativ pentru copiii noștri, permițându-le să-și dezvolte autonomia, maturitatea și stima de sine.

A spune nu partenerului tău poate fi la fel de terapeutic: o femeie care este întotdeauna conformă și disponibilă riscă să-și piardă considerația partenerului, doar pentru a se simți frustrată și nemulțumită.

Cumpără-ți un jurnal!

Învață să-ți respecți timpu

În fiecare zi ne simțim copleșiți de tot ceea ce avem de făcut și de făcut. Trebuie să ne respectăm angajamentele, cele ale copiilor, treburile casnice și… de multe ori și angajamentele soțului! Este imposibil să ții cont de totul. Ceva este inevitabil. Cumpărând o agendă simplă și notând toate angajamentele noastre pe hârtie, vei vedea că ceea ce părea un munte de netrecut va deveni mult mai clar și mai puțin greu.

Sfatul este să configurați toate treburile casnice mai mult sau mai puțin în aceleași zile și, în același timp, să vă asigurați că acestea devin aproape automatizate.

În acest fel vor deveni rutină și vor elibera timp pentru a ne atinge obiectivele cu o mai mare satisfacție personală. De exemplu, încărcați mașina de spălat în fiecare dimineață, călcați miercurea, stabiliți meniul săptămânal, mergeți la cumpărături în weekend, verificați corespondența doar 20 de minute în fiecare dimineață, urmăriți FB doar 1 oră seara etc.

Stabilirea obiectivelor pentru a atinge sau notarea lucrurilor

pe care ai vrea sa le faci este cel mai bun mod de a nu uita ce trebuie sa faci, trecand astfel de la o rutina dezorganizata la un menaj zilnic perfect.

Finalizarea unui proiect, organizarea unei excursii cu familia, o ieșire cu prietenii, intrarea în sală devine mai fezabilă și mai puțin stresantă de gestionat dacă sunt puse pe ordinea de zi cu deplină cunoaștere a faptelor.

Odată planificat – acționează! A avea agenda este ca și cum ai avea navigatorul care te ajută să ajungi la destinație. Dedică-te câte o prioritate la un moment dat, evitând risipa de energie multi-tasking și taie-o de pe listă când a fost atins.

Acest lucru vă ajută să procedați într-o manieră ordonată și, văzând lista scăzând, vă ajută să vă simțiți eficient și productiv.

-În primul rând învață să delegi, atât la serviciu, cât și acasă. Să nu crezi că poți ajunge nicăieri și să controlezi totul, așa că în realitate vei fi mai puțin eficient și cu siguranță mai puțin mulțumit. De exemplu, puneți-vă soțul să facă cumpărăturile de weekend cu copiii – astfel vă puteți permite să faceți altceva.