Cum Vorbesti Cu Un Copil Furios 17 Fraze De Care Copilul Are Nevoie

0
Nu se plac fizic

Cele 9 fraze care îl fac pe copilul tău să se simtă ca un „învins” (și limitează stima de sine a copiilor). S-au scris cuvinte despre details ce să faci sau să nu faci cu copiii pentru a-i crește cu stima de sine și încredere în sine ridicate.

Pe scurt, sunt multe fire care promit să rezolve stima de sine scăzută la copii sau care oferă indicații despre cum să o crească. Dar până la urmă, practic fiecare zi sfântă de acasă, petrecută între trezire și alergare pentru a ajunge la timp la școală, prânz, teme (și amenințări de a le termina), diverse jockey între cursuri de sport sau muzică, o gustare pe canapea prăbușită. peste tot, certuri si lovituri cu sora, cina cu mofturi pentru ca nu e suc de portocale la masa…

Cea mai frecventă greșeală asupra stimei de sine a copiilor și tinerilor

Dacă luăm în considerare copiii, adolescenții și noi părinții Stima de sine înseamnă întotdeauna: stima de sine sau cunoașterea greutății de sine, a cât și mai ales cât valorează cineva, în sensul a ceea ce sunt ei și ce pondere asupra virtuților și virtuțile au pentru viața noastră slăbiciunile noastre.

Cea mai frecventă greșeală asupra stimei de sine a copiilor și tinerilor

De fapt, stima de sine înseamnă: să fim conștienți de lucrurile pe care ne putem baza (aptitudini speciale, virtuți, talente, pasiuni) pentru a ne realiza proiectele  să știți care sunt caracteristicile care nu fac parte în mod natural din noi (slăbiciuni, activități care nu ne inspiră și nu ne entuziasmează), nu sunt pasiunile sau talentele noastre înnăscute și pe care nu le vom putea folosi spontan pentru realizarea noastră, dar pe care în orice caz ne putem hotărî să învăţăm şi să le dezvoltăm cu studiu şi practică.

Problema este că suntem atât de obișnuiți să ne bazăm evaluarea pe baza unor canoane externe, pe ceea ce fac alții și pe modul în care sunt alții, încât ne-am convins că nu suntem demni, că nu suntem capabili, că nu ne plac, că suntem mereu inadecvați.

Creștem stima de sine scăzută? Iată adevărul despre cum „lucrează” bebelușii. Vestea bună este că fiecare COPIL se naște cu o

DOZA FOARTE MARE DE STIME DE SINE

Știe cine este, știe pe ce calități se poate baza, știe ce își dorește și are ÎNCREDERE EXTREMĂ în sine și în viață. Știai și tu.

Păcat că o relație suboptimă care nu știe să urmeze și să ASISTĂ Caietul de instrucțiuni al copilului, aduce în joc acțiuni, cuvinte, emoții care alterează această stare idilică înclinată către EFICACIA MAXIMĂ inerentă copilului (un eveniment pe care toate, sau aproape toți, au experimentat în copilăria noastră). Stima de sine: ce mai fac copiii noștri astăzi?

Nu avem nevoie de Magician Soothsayer… Nu sunt într-o formă atât de bună! Multi dintre ei:

  • suferă stresul notelor la școală
  • suferă stresul performanței excesive în sport
  • simt nevoia să se conformeze modei momentului sau liderilor din sport sau divertisment de pe creasta valului pentru a se simți și ei importanți
  • lipsă de respect părinții lor
  • fac tot posibilul să-i denigreze pe mama și pe tata, astfel încât să se simtă demni de modelul lor original
  • se simt ca „invinși”

Nu se plac fizic

Nu-și iubesc și nu-și maltratează propriul corp le este rușine de ceea ce aud și de ceea ce gândesc, mai ales dacă acest lucru diferă de banalitatea mediei…

Copilul tău poate avea temperamentul său natural, dar… influența ta directă și mediul extern tind să-i modeleze și stima de sine.

Nu se plac fizic

Să luăm câteva exemple cu antidot relativ (toate frazele neinventate și auzite de mii de ori de către părinții noștri, prietenii, cunoscuții, trecătorii etc.).

De ce își pierd copiii stima de sine înnăscută?

Cele 9 fraze care „îngheață” siguranța copilului tău. Pentru a răspunde la prima întrebare și a-ți oferi o soluție practică pentru a nu limita stima de sine și siguranța copilului tău, iată o posibilă soluție: doar nu rosti fraze care să-l facă pe copilul tău să se simtă devalorizat, slăbit.

Așa că mai întâi trebuie să cunoașteți frazele „otrăvitoare” care subminează stima de sine și, odată cunoscute, ar trebui să le înlocuiți cu fraze „antidot” mai eficiente. Copilul tău nu ascultă?

Află de ce el nu acceptă regulile, iar al tău nu

De ce noi adulții recităm rândurile pe care le-ați citit mai devreme, chiar dacă acestea ar putea înrăutăți în cele din urmă relația cu copiii?

Mai ales avand in vedere faptul ca sunt si o sursa imensa de stres atat pentru copii, cat si pentru parinti: relatia se intareste, se pierde increderea, copilul tau nu te asculta si tensiunile cresc.

În ciuda acestui fapt, o facem oricum, pentru că este ceea ce avem în mod direct (experți, reviste, TV, cărți etc.) sau indirect (ca reflectare necondiționată a educației părinților noștri) învățat și absorbit din mediu. Dincolo de asta, există trei motive profunde pentru care acționăm în acest fel. Dacă ne observăm, fie că vă place sau nu, ei ies.