Cercetarile referitoare la care sunt elementele care fac ca o casnicie sa mearga arata ca oamenii dintr-o relatie frumoasa de casatorie au indeplinit cu succes cateva „sarcini” psihologice.

Pe masura ce vrei sa afli care sunt aceste sarcini care, odata indeplinite, garanteaza o casatorie stabila, trebuie sa-ti spunem ca ele nu sunt nici usoara, dar nici foarte grele, iar punerea lor in practica necesita un efort sustinut pana iti intra in reflex.

Cuplurile cu fetite sunt predispuse la divort?

Depresia dupa nastere. De ce sa nu locuiesti cu mama sau soacra dupa ce ai nascut

Iata, asadar, care sunt cele 9 sarcini psihologice care asigura succesul in casnicie, conform psihologului american Judith S. Wallerstein, co-autoare a cartii „The Good Marriage: How and Why Love Lasts” („Casicia buna. Cum si de ce rezista dragostea”), citata de Asociatia Psihologica Americana (American Psychological Association).

  • Separa-te emotional de familia in care ai crescut. Aceasta separare nu trebuie sa mearga pana la instrainare, insa trebuie sa fie suficienta pentru ca identitatea ta sa fie separata de cea a parintilor si a fratilor tai.
  • Construieste o comuniune bazata pe o intimitate si o identitate comune si, in acelasi timp, stabiliti limite pentru a proteja autonomia fiecarui partener.
  • Stabiliti o relatie sexuala bogata si placuta si protejati-o de influentele obligatiilor de la job, dar si de cele de familie.
  • Cuplurile care au copii trebuie sa-si accepte rolurile dificile de parinti si sa reziste impactului aparitiei unui copil in viata cuplului. Invata sa continui sa protejezi intimitatea ta si a partenerului tau care formati un cuplu.
  • Infruntati si stapaniti crizele inevitabile care au loc in viata.
  • Mentineti puterea legaturii casatoriei in fata greutatilor. Familia ar trebui sa fie un refugiu in care partenerii sa-si poata exprima diferentele de opinie, furia si conflictele.
  • Folositi umorul si rasul pentru a mentine o perspectiva sanatoasa asupra lucrurilor si pentru a evita plictiseala si izolarea.
  • Aveti grija unul de celalalt si oferiti-va unul altuia imbratisari si mangaieri, satisfacand astfel nevoia de dependenta si oferind incurajare continua si sprijin.
  • Pastrati vii imaginile cu inceputul romantic al relatiei, imaginile idealizate cu momentul indragostirii, in timp ce treceti peste realitatea sobra a schimbarilor aduse de timp.

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by Seva