Salvamarul a sarit in apa si a inceput sa inoate grabit si speriat cu privirea atintita spre ei. Sotul si sotia stateau in apa, intre barca lor cu motor si malul marii. „Am impresia ca i s-a parut ca te ineci”, i-a spus sotul sotiei. Cu cateva momente mai devreme, cei doi se stropeau cu apa si femeia tipa, insa acum stateau in mare si apa le ajungea pana la gat.
„Ce face? Totul este in regula cu noi”, spuse sotia iritata. „Totul e in regula!” a strigat si sotul, facandu-i cu mana salvamarului pentru ca acesta sa o ia inapoi.
Cum sa NU-TI PIERZI copilul pe plaja. 6 sfaturi utile pentru a evita cel mai mare cosmar al parintilor
Alte 10 activitati ieftine si distractive de vara pentru intreaga familie
Insa acesta continua sa inoate din rasputeri si a zbierat: „La o parte!” atunci cand a ajuns in dreptul cuplului socat. Chiar in spatele celor doi soti, la o distanta mai mica de 4 metri, fiica lor in varsta de 9 ani se ineca. Abia dupa ce a fost scoasa din apa, in bratele salvamarului, fetita a inceput sa planga: „Tata!…”
Cum a reusit salvamarul sa observe de la o distanta de 15 metri ceea ce parintii fetei, aflati de 3 metri de ea, nu au vazut? Diferenta era ca salvamarul stia sa recunoasca adevaratele semne pe care le emite un om atunci cand se ineaca, in timp ce parintii fetei isi imaginau ca inecul este asa cum este prezentat in filme.
De aceea, este foarte important sa te asiguri ca, atunci cand esti la mare, toate persoanele din grup trebuie sa stie la ce sa fie atente in momentul in care cineva intra in apa. De exemplu, pana dupa ce a fost scoasa din apa, fetita nu a scos nici cel mai mic sunet.
Cu copilul in concediu. 16 sfaturi despre cum pot taticii sa ajute mai bine mamicile
40 de idei ieftine sau gratuite cum sa-ti petreci vacanta de vara cu copilul
Atunci cand o persoana simte un pericol real sau imaginar de a nu mai putea respira din cauza apei, apare o reactie instinctiva a omului care se ineaca. Aceasta reactie arata foarte diferit de ceea ce ne imaginam majoritatea dintre noi.
Cand un om se ineaca, acesta nu da din maini, nu striga dupa ajutor si nici nu stropeste cu apa in jur. Tocmai din acest motiv, inecul este cea de-a doua cea mai raspandita cauza a deceselor cauzate de factori exteriori in randul copiilor mai mici de 15 ani, prima fiind accidentele auto. Cifrele vorbesc de la sine: din aproximativ 750 de copii inecati, 375 se ineaca la o distanta mai mica de 22 metri de parintii lor.
Iar din 10 copii inecati, intr-un caz nenorocirea se intampla chiar in fata privirilor parintilor care nu inteleg ce se intampla, conform cifrelor din SUA.
Dezbate Subiectul
Fii primul care ne scrie un comentariu la acest articol