Ce sunt primele 1000 de zile? Din ziua conceptiei si pana cand copilul tau implineste doi ani. Este o fereastra unica in dezvoltarea si cresterea copilului tau in care tu poti actiona pentru a-i oferi celui mic sansa unui start sanatos!

Secretul este in alimentatia corecta si intr-o nutritie sanatoasa. S-a estimat ca problemele de sanatate pe care le avem cu totii, de-a lungul vietii, sunt explicate in proportie de 20% de factorii genetici. Celelalte 80% dintre cauze sunt, insa, in reponsabilitatea factorilor de mediu, incluzand nutritia si stilul de viata.

Pentru a veni in sprijinul viitorilor parinti, pe 25 iunie a fost organizat primul eveniment al campaniei Primele 1000 de zile, “Seminarul de nutritie in sarcina”. La evenimentul desfasurat in Bucuresti au participat peste 100 de persoane, viitoare mamici si viitori tatici, interesati sa afle care sunt cele mai bune recomandari ale expertilor.

Cele mai mari secrete ale mamicilor! Care este al tau?

Gravida si poftele. Ce alimente sa evitam in timpul sarcinii

Tu unde locuiesti? Copilul tau este predispus la obezitate daca locuiesti in aceste zone. IATA SOLUTIA

Viitoarele mamici pot consulta meniul pentru gravidute, pe o saptamana intreaga, pe site-ul Primele1000zile.ro

Organizat de Fundația NUTRICIA Early Life Nutrition, alaturi de partenerii: Societatea Nationala de Medicina Familiei, Societatea Romana de Pediatrie si Asociatia SAMAS, primul seminar din cadrul proiectului Primele 1000 de zile a oferit ocazia viitorilor parinti sa afle informatii utile de la specialistii:

Dr. Sandra Alexiu, Vicepresedintele Societatii Nationale de Medicina Familiei si medic primar de medicina familiei. Acesta a adus in discutie importanta pe care o are nutritia inca de la faza de conceptie, pana la varsta de 2 ani. Aceasta perioada reprezinta o fereastra unica de interventie nutritionala pentru sanatatea viitorului adult.

Dr. Ionut Valcea, medic specialist in obstretica-gineologie a vorbit despre ingrijirea prenatala si despre rolul medicului ginecolog, despre investigatiile si numarul de consultatii esentiale pentru perioada sarcinii.

Dr. Marina Otelea, cu o experienta de peste 15 ani in managementul medical din domeniul serviciilor de sanatate private si cea care se afla in spatele Asociatiei SAMAS. Cursurile SAMAS pentru educatorii parentali certificati sunt sustinute de Dr. Marina Oţelea, aducand in lumea mamicilor mai multi specialisti care sa le fie alaturi in aceasta perioada importanta din viata lor, dar si din viata viitorilor adulti. Comportamentul alimentar al mamei, chiar si cel dinaintea conceptiei, este unul dintre factorii ce influenteaza dezvoltarea copilului, acesta putand fi corectat printr-o informare corecta asupra nutritiei sanatoase.

La randul sau, Anei Maita, unul dintre promotorii drepturilor mamelor in România, le-a povestit participantelor la seminar despre programul adresat mamelor si sugarilor din cadrul SAMAS.

Andreea Pautov Ioniţă, scriitoarea blog-ului www.suntuncopac.com, le-a vorbit mamicilor despre importanta pe care o are dragostea materna in crearea unei legaturi de durata intre cei doi, mama si copil. Copilul este cel mai pretios dar pe care il poate avea in viata o femeie, iar Andreea le-a povestit viitoarelor mamici prezente la seminar importanta primelor 1000 de zile din viata copilului.

Urmatorul eveniment din proiectul Primele 1000 de zile va avea loc in luna august si va fi dedicat diversificarii si alimentatiei in primele luni de dupa inceperea diversificarii.

Aboneaza-te GRATUIT

si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!

Nu iti trimitem SPAM-uri si avem mare grija de adresa ta. Te poti dezabona oricand. Powered by ConvertKit