5. Udatul florilor. In martie, am plantat impreuna cu baietelul meu cateva flori de camera in ghivece si ii place mult sa aiba grija de ele udandu-le. E un moment in care vorbim despre flori, pentru ca unele dintre ele au povesti speciale.

6. Strangerea jucariilor. Pentru ca aceasta activitate nu-l incanta foarte mult pe E., trebuie sa fiu inventiva si sa transform totul intr-un joc. De exemplu, cand sunt diferite piese colorate, ii propun sa adunam fiecare cate o culoare anume si il rog sa aleaga ce culoare vrea sa adune el, apoi aleg eu o culoare si nu ne oprim pana nu le adunam pe toate.

7. Atunci cand se intampla mici accidente precum se varsa o cana cu apa sau cu ceai, E. tine neaparat sa curete si el cu laveta. Ii incurajez aceasta tendinta din 2 motive. In primul rand, pentru a-i oferi ocazia de a-si repara greseala si in al doilea rand pentru a-l obisnui cu aceste activitati.

Educatia copilului mic fara cuvantul “NU!”. Modul istet de a-l opri din joc fara sa planga

Cei 5 pasi usori care-l invata corect despre competitivitate

Acestea sunt lucrurile pe care le fac eu impreuna cu baietelul meu de 3 ani si 3 luni. Desigur, in functie de nevoile familiei, treburile casnice pot varia si, in functie de varsta copilului, acesta se poate implica in mai multe sau mai putine activitati.

Ce-mi place foarte mult este faptul ca, facand treburi casnice impreuna cu copilul, castig, pe langa timp in plus pentru mine, un timp de calitate petrecut impreuna cu cel mic, in care vorbim, radem si ne amuzam.
Dupa cum stii, copiilor le place cel mai mult atunci cand lucrurile sunt facute in joaca. Asa ca primul lucru pe care il poti face pentru a-l stimula pe copilul tau sa se implice mai mult in treburile casnice este sa gasesti o perspectiva amuzanta si distractiva asupra acelei activitati. Atunci, va creste sansa ca cel mic sa se implice.

Tu ce activitati casnice faci impreuna cu copilul?