“Cum ar fi fost daca…”. Cum sa-ti ajuti copilul sa aiba mai putine regrete cu un atelier de Expresivitatea Vorbirii
CentruldeParenting iti recomanda acest atelier pentru copilul tau: Expresivitatea Vorbirii pentru copiii de gimnaziu. Atelierul incepe din 16 ianuarie si va organizat in 8 module a cate 2 ore, in fiecare sambata.
De ce sa iti inscrii copilul la un atelier de Expresivitatea Vorbirii?
Ca parinte, de tine depinde ani la randul, sa ii oferi copilului tau instrumentele de care are nevoie pentru a reusi. Pentru a afla despre cele mai bune metode si tehnici, citesti carti si mergi la cursuri. Investesti pentru a-ti imbunatati calitatile de parinte si pentru a-ti domoli din lucrurile negative ce ar putea strica relatia cu copilul tau. Pana la un punct, esti singurul de care copilul are nevoie pentru a reusi.
Pe masura ce copilul creste, lucrurile nu se simplifica. Pe de o parte, da, este mai usor sa ai grija de el. Parca nu mai este la fel de obositor si vezi in el un partener pe care te poti baza din ce in ce mai mult. Apar, insa, alte promovari. Iar tu, in timp ce incepi sa te documentezi pentru noua etapa: pre-adolescenta si adolescenta, nu uita ca trebuie sa mai tii cont si de alte aspecte.
Este timpul ca si copilul tau sa invete sa-si perfectionez calitatile. Iar una dintre problemele des intalnite la copii este cea legata de incredere in sine, timiditatea, controlul emotiilor.
In facultate am avut de sustinut foarte multe examene oral (si in limba franceza). Ma gaseam stapana pe mine pana in momentul in care incepeam sa vorbesc. Apoi, un val de emotie puternica imi facea sa imi tremure mainile, glasul, chiar si picioarele. In loc sa ma gandesc la ideile pe care trebuia sa le spun, ma gandeam cum sa imi stapanesc emotiile, cum sa ma regasesc. Imi aduc si acum aminte, cu ciuda, ca am luat multe note mici tocmai pentru ca am lasat impresia ca nu eram pregatita. Si tot din acest motiv nu prea ma ofeream sa particip la proiecte ce necesitau o sustinere in fata unui public.
In decembrie, anul trecut, am fost invitata la o conferinta. La 8 ani de la terminarea facultatii m-am trezit din nou cu aceleasi emotii puternice. In fata mea nu se mai aflau profesori si nu mai primeam note. Se aflau parinti, iar ceea ce vorbeam era foarte apropiat sufletului meu. Trebuia sa fiu ca pestele in apa. Dar abia mi-am controlat emotiile si abia am incheiat prezentarea – pentru ca vocea mea era stapana emotiilor si nu ma mai asculta. Pot sa spun ca nu m-am simtit foarte bine dupa acea prezentare, chiar daca cei prezenti au spus ca au simtit emotie de parinte. Eu am vazut-o ca pe o emotie neconstructiva. In ultimele trei saptamani m-am gandit foarte mult la acea prezentare. Oare cum as fi fost in liceu sau in facultate daca as fi stapanit tehnica vorbitului in public? Sigur m-as fi simtit mai stapana pe mine, as fi avut mai multa incredere si nu mi-as fi luat singura sansa de a mai implica mai mult. Mereu ma gandesc “Cum ar fi fost daca stiam sa imi stapanesc mai bine emotiile vorbitului in public?”
Pentru mine, cea de acum, am decis – pe o lista foarte scurta de rezolutii pe 2016 – ca voi face un curs de expresivitate a vorbirii. Pentru adulti, bine-nteles. Simt ca este ceva ce imi lipseste. Stiu ca este ceva ce mi-a afectat ultimii 10-15 ani de ani.
Parintii mei nu au avut ocazia de a-mi oferi instrumentele care sa ma ajute sa dialoghez mai bine in public. De fapt, nici nu au stiut ca as fi avut nevoie de asa ceva. Pentru ca nu le-am spus. Insa, tu, daca ai un copil la gimnaziu, ia in considerare un astfel de curs pentru el. Poate stii ca se descurca bine si poate chiar crezi ca nu are nevoie. Insa, gandeste-te cat de puternic ar putea deveni, ce obstacole ar putea depasi – nu doar acum, ci intreaga viata – daca ii oferi sansa sa se inscrie la un astfel de atelier. El, poate, nu stie ca are astfel de instrumente pe care le poate accesa si folosi imediat si atat de usor.
Ceea ce stiu este ca un astfel de curs are efecte pozitive imediate. Cursul incepe pe 16 ianuarie. Va fi organizat in 8 module, a cate doua ore fiecare, in zilele de sambata. Acest atelier, la fel ca multe altele care il ajuta sa se dezvolta, ii va da copilului instrumentele de care are nevoie pentru a creste cu cat mai putine regrete. Ofera-i sansa ca, atunci cad va fi adult, sa se intrebe cat mai putin despre “cum ar fi fost daca…”
Daca ai nevoie de mai multe detalii, intra pe pagina atelierului de Expresivitatea Vorbirii la Copii
Alexandru Agarici, tata si coach de expresivitate a vorbirii pentru copii, este cel care va sustine acest curs foarte util.
Si te invit, la final, sa imi scrii pe [email protected] si sa imi spui mai multe despre ce schimbari ai observat la copilul tau!
Aboneaza-te GRATUIT
si primesti articole exclusive, solutii eficiente si reduceri la toate cursurile si produsele noastre!